Türkiye'ye Sibirya Soğuğu Geliyor: Uzmanlardan "Dondurucu" Uyarı!

Türkiye, yeni yılın ilk haftasında yağışların etkisi altına girdi. Bazı illerde sıcaklıklar 10 derece birden düşerken, Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den "dondurucu" uyarı geldi. Ökten, il il açıkladığı tahminlerle "Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda" dedi.

YAŞAM - 05-01-2024 12:07

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre önümüzdeki günlerde yurt geneli yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Uzmanlara göre Antalya ve Adana'da bile kar örtüsü görülecek, Ankara'da ise sıcaklık -21 dereceye kadar düşecek.

İstanbul İçin Soğuk Hava Uyarısı: -8 Derece Bekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), 8 Ocak akşamına işaret edip, Sibirya kökenli soğuk havanın megakente giriş yapacağını duyurdu. İstanbul'da sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşeceği ve kar yağışının beklendiği ifade edildi.

İBB Kışa Hazırlıkta Teyakkuzda

İBB'nin kışa hazırlık çalışmalarının tamamlandığı, kış şartlarıyla mücadele için 12 bine yakın personelin ve 3 binden fazla iş makinesinin görev yapacağı bildirildi. Vatandaşlar, kış şartlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı, özellikle yaşlı ve çocukların tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı

Günün Diğer Haberleri