Moda tasarımcısı Melike Çamlıoğlu, gelinlik sektörünü etkileyen ve gelinlik alırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları hakkında bilgiler verdi. Çamlıoğlu, prenses gelinliklerin artık moda olmadığını belirtirken, ergonomiye ve rahatlığa önem veren gelinlik trendlerinin öne çıktığını ifade etti.

Çamlıoğlu, "Prenses gelinliğin şu anda moda olduğunu söyleyemem, yeni trend için demode kalıyor ama Anadolu tarafında bu tarz gelinlikleri tercih edenler oluyor. Gelinlik modellerinde gelinin ergonomisini de göz önünde tutmak lazım. Dans etmesi pistteki yeri ve alanını da hesaba katmak gerekiyor. Çünkü gelin rahat olmak istiyor." dedi.

Gelinliği kiralamayı öneren Çamlıoğlu, "Gelinlikler, yıllar geçtikçe evde yer kaplıyor. Özel bir koruma önlemi alınmadığı için ve bilgisizlik yüzünden de gelinlikleri yırtılıyor, sarı lekeler oluşuyor, taşları dökülüyor ve kurtlanıyor. Ortalama bir gelinlik 20-25 bin lira civarındayken kiralama ile bu bedel yarı yarıya düşebiliyor. Kiralamanın 1 ay kadar bir süresi oluyor. Kiralanan gelinlikler üzerinden ufak dokunuşlar olabiliyor ancak büyük çaplı değişiklikler yapılamıyor." dedi.

Gelinliği muhafaza etmenin de önemli olduğunu vurgulayan Çamlıoğlu, "Gelinliği uzun süreli askıda asmak çok yıpratan bir yöntem. Taşların düşmesine neden olabileceği gibi omuz kısımlarından da iz oluşması söz konusu olabiliyor. Amerikan bezi ve türevi olan ürünleri kol kısmına ve gelinliğin içine doldurup yatay bir şekilde saklamalıyız. Eğer ürün hava almazsa kurtlanma yada böceklenme söz konusu olabiliyor. Gelinlik dolapta saklanıyorsa düzenli olarak havalandırılmalı. Su ile teması olabilecek yerlerden de ayrıca sakınmak gerekiyor." dedi.

Gelecek yılın gelinlik trendleri hakkında da yorum yapan Çamlıoğlu, "Viktoryan ve kare kesim gelinlikler 2024'te trend olabilir. Ayrıca ekle çıkar şeklinde gelinlikleri de daha ergonomik bir yapıda olduğu için yine tercih edilebilecek modeller arasında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Ürünlerin yapım aşamasına da değinen Çamlıoğlu, "Parlak saten ve pamuklu bez kullanılan kumaş türlerinden. Ancak daha üst kısımlara çıkıldığında gelinliğin türüne bağlı

"2024'TE VİKTORYAN KESİM TREND OLABİLİR"

Önümüzdeki yılın gelinlik tercihleri hakkında da yorum yapan Çamlıoğlu, "Viktoryan ve kare kesim gelinlikler 2024'te trend olabilir. Ayrıca ekle çıkar şeklinde gelinlikleri de daha ergonomik bir yapıda olduğu için yine tercih edilebilecek modeller arasında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan ürünlerin yapım aşamasındaki sürece hakkında da bilgi veren Çamlıoğlu, "Parlak saten ve pamuklu bez kullanılan kumaş türlerinden. Ancak daha üst kısımlara çıkıldığında gelinliğin türüne bağlı olarak kolalanmış saten gibi daha sert ve tok duran ürünler kullanılabiliyor. Ürünleri el işçiliğiyle yaptığımız için taşlar tek tek tutturuluyor. Bu aşamada da işlenmiş taş kullanıyoruz." diyerek sözlerine son verdi.