Sümeyye Aydoğan ve Çağatay Ulusoy'un başrollerini paylaştığı Gaddar dizisi, gerçek bir olaydan ilham alarak Türkiye'yi yasa boğan taksici cinayetini konu edindi. Dizide, üşüdüğü için taksisine aldığı kişi tarafından acımasızca öldürülen taksici Oğuz Erge'nin trajik hikayesi işlendi.

Dizinin bir bölümünde, Çağatay Ulusoy'un canlandırdığı Dağhan karakteri, 2 çocuk babası taksici Rüstem Ayaz'ın acımasızca öldürüldüğü sahneleri içeren intikam anlarını izleyicilere aktardı. Dağhan, katili yakalayarak evine baskın düzenledi. "Rüstem ağabeyin selamı var" diyen Dağhan, katili camdan atarak adaleti kendi elleriyle sağladı. Daha sonra Dağhan, katilin cesedini taksicinin babasının dükkanının önüne asarak adaletin yerini bulduğunu ifade etti.

Oğuz Erge'nin gerçek hayattaki cinayeti, İzmir Gaziemir'de yaşandı. 31 Ocak gecesi evli ve 2 çocuk babası olan Erge, üşüyen bir kadını aracına aldıktan sonra acımasızca öldürüldü. Cinayet anı güvenlik kamerasına yansıdıktan sonra şüpheli yakalanarak tutuklandı.

Dizideki bu dramatik hikaye, seyircileri olayın gerçekçiliği ve intikam sahneleriyle etkiledi.