Dünyanın tek kıtalararası maratonu olan 45. İstanbul Maratonu bugün koşulmaya başladı. Bu önemli etkinlik için İstanbul'da birçok yol trafiğe kapatıldı. Maraton boyunca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Avrasya Tüneli ve maraton güzergahındaki yollar trafiğe kapalı olacak.

Maratonun başlangıç saati saat 09.00'da, Anadolu yakasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre öncesinden verildi. Dünya Atletizm Birliği'nin "Gold Label" kategorisinde yer alan bu maraton, "Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu" unvanını taşıyor ve 45. kez düzenleniyor.

Maratonda, 2019 yılının galibi ve parkur rekorunun sahibi Daniel Kibet, 2020'nin şampiyonu Benard Sang ve geçen yılın birincisi Robert Kipkemboi gibi önemli atletler şampiyonluk için yarışıyorlar.

Maratonun güzergahı, katılımcıları 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağına yönlendiriyor. Sporcular, sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacaklar. Galata Köprüsü'nü geçtikten sonra ise atletler Sirkeci yönüne sapacaklar ve sahil yolunu takip ederek Bakırköy Hava Harp Okulu önüne dönecekler.

Yarış, Gülhane Parkı'na doğru devam ederek parkın içinden geçecek sporcular, tramvay yolunu takip ederek Sultanahmet Meydanı'na çıkacaklar. Maraton, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Dikilitaş'ın arasında sona erecek.

45.İstanbul Maratonu'nda erkekler ve kadınlarda birinci olanlara 30'ar bin dolar para ödülü verilecek. Maratonda ikinci olanlar 15 bin, üçüncüler de 10 bin dolar ödül kazanacaklar. Türk sporcular arasında da ödül dağıtılacak; birinci olanlar 40 bin lira, ikinci olanlar 30 bin lira, üçüncüler ise 20 bin lira ödül alacaklar.

Maraton nedeniyle İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Avrasya Tüneli ve bazı yollar trafiğe kapatıldı. Bu büyük spor etkinliği, İstanbul'un iki yakasını bir araya getiren bir festivale dönüşüyor.