ASELSAN, son dönemde popüler hale gelen yapay zeka teknolojilerine katılarak, ChatGPT benzeri bir yapay zeka modeli olan ASEL GPT üzerinde çalışmalara başladığını duyurdu. Türk savunma sanayi şirketleri arasında HAVELSAN'ın ardından ASELSAN'ın da yerli ve milli yapay zeka teknolojisi geliştireceği bilgisine ulaşıldı.

Türk Savunma Sanayi Şirketlerinin Yapay Zeka İlgisi Artıyor:

HAVELSAN'ın kamu kurum ve kuruluşları için geliştirdiği ChatGPT benzeri yapay zeka modeli MAIN, yüksek veri güvenliği ile dikkat çekmişti. ASELSAN'ın ASEL GPT'nin de veri güvenliğine odaklanması bekleniyor. Ancak, ASEL GPT'nin halka açık olup olmayacağı henüz belirsizliğini koruyor.

ASELSAN'dan Yapay Zeka Stratejisi:

ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, yaptığı açıklamada, "Yapay zekayı mümkün olduğu kadar süreçlerimizde bulundurmak ve yapay zekada iddialı oyuncu olmak ülkemiz, sektörümüz ve ASELSAN için önemli bir hedef" dedi. Yapay zeka stratejisi kapsamında ASEL GPT projesini hayata geçirdiklerini belirten Yücel, ASELSAN'ın yapay zekayı tüm süreçlerinin bir parçası haline getirdiğini ifade etti.

Taha Yücel'in Açıklamaları:

ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, şunları söyledi: “Bazı teknolojiler ciddi bir ölçek, yatırım ve altyapı gerektiriyor. Bunları gerçekleştirmek çok zaman alıyor. Yazılım tabanlı teknolojilerde bunları daha düşük ihtiyaçlarla gerçekleştirmek mümkün. Yapay zeka da böyle bir fırsat. ASELSAN yapay zekayı tüm süreçlerinin bir parçası haline getirdi. ASELSAN Yapay Zeka Stratejisi hazırlıyoruz. ASEL GPT dediğimiz bir projeyi de hayata geçiriyoruz.”