Bakırköy'de gerçekleşen olayda, kira zammını reddeden kiracısını çatalla yaralayan ve bir kişiye saldıran ev sahibi Mehmet Cengiz Bilik, 6 suçtan dolayı toplamda 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bilik'in, kiracısını tahliye için adam tuttuğu ve bu kişilere "gerekirse ayaklarına sıkın" talimatı verdiği belirlendi.

Tahliye İçin Kiralık Adamlar Tutulmuş

Mahkeme sürecinde ifade veren Nizam Şimşek, Bilik'in kendilerini kiralayarak evden çıkarması için kiracısını tahliye için tuttuğunu açıkladı. Şimşek, "Mehmet bize, 'Ataköy'de 400 dairem var. Kiraları toplarken yanımda bulunun' dedi. Aynı zamanda 'Bir dairem var, bu daireme çöktüler, bu dairemdeki kiracıyı çıkarmama yardımcı olun, işi bitirin karşılığında 20 bin dolarınızı alın' dedi. Nadir'in şahsi evinin adresini dahi bize verdi. Nadir'in karısının numarasını Serdar'a gönderdi. Gerekirse ayaklarına sıkın diyerek bize işi verdi" şeklinde konuştu.

İtiraflar ve Etkin Pişmanlık Talepleri

Sanıklardan Nizam Şimşek, mahkemede samimi bir itirafta bulunarak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirtti. Şimşek, "Maddi sıkıntı yaşadığım için işi kabul ettim. Bir sonraki gün kiracının evine gittik. Tehdit etmedik. Pişmanım. Daha sonra çıkacak olaylardaki sorumluluğu ortadan kaldırmak için geçmişe dönük evrak düzenlendi" ifadelerini kullandı.

Hükümler ve Ceza Miktarları

Mahkeme sonucunda ev sahibi Mehmet Cengiz Bilik, 6 suçtan toplamda 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar Nizam Şimşek ve Serdar Ok ise "birden fazla kişi ile tehdit" suçundan 2 yıl 1 ay hapisle cezalandırıldı.