Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) çatısı altında Dulkadiroğlu Belediye Başkan aday adayı olan Abdullah Kalın, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için adaylık başvurusunu AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'na yaparak, ilçenin geleceği için sorumluluk almak istediğini belirtti. Kalın, belediye başkanlığı için vizyoner projeler ve halkın ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Abdullah Kalın, Dulkadiroğlu ilçesinin gelişimine katkı sağlamak ve vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için aday olduğunu vurgulayarak, kentin geleceği için sorumluluk almak amacıyla bu kararı aldığını açıkladı. Dulkadiroğlu'nu marka şehrin vizyon ilçesi yapma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Kalın, şunları söyledi: "Tecrübem, bilgi birikimim ve samimi hizmet anlayışımla, şehrimizin geleceği için çalışmaya hazırım. Sosyal belediyecilik alanından ödün vermeden Dulkadiroğlu ilçemizi vizyon projelerimizle ikinci yüzyılın en modern ilçesi yapmaya adayız."

Vatandaşların Daha Yaşanabilir Bir İlçe Hayaline Öncülük

Kalın, Dulkadiroğlu'nu marka şehrin vizyon ilçesi yapma hedefiyle yola çıktıklarını ifade ederek, ilçenin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için çaba harcayacaklarını belirtti. Altyapı iyileştirmelerinden, yeşil enerji yatırımlarına kadar geniş bir perspektifte projelerle ilçenin kalkınmasına katkıda bulunmayı planladıklarını söyledi.

Çözüm Odaklı Bir Belediye

Kalın, çözüm odaklı yaklaşımla sorunların tespiti ve çözümü konusunda özel ekipler oluşturmayı planladıklarını ifade ederek, mahalle buluşmaları düzenleyerek vatandaşlarla doğrudan iletişim kuracaklarını belirtti. Ayrıca, eğitim projeleri ile gençlere fırsatlar sunmayı ve ilçeyi eğitimde tercih edilebilir bir yer haline getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Marka Şehir Yapma Vizyonu

Abdullah Kalın, Dulkadiroğlu'nu güvenilir, ekonomik refah seviyesi yüksek, eğitimde öncü, sosyal donatıların olduğu marka şehir yapma vizyonuyla hareket ettiklerini vurgulayarak, yerel kalkınma projeleriyle ilçeyi cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kalın'ın aday adaylığı, şehir sakinleri arasında olumlu bir yankı uyandırırken, yerel siyaset sahnesine heyecan getirdi. Şehir halkı, adayın kentleri için taşıdığı vizyon ve liderlik yetenekleri konusunda merakla beklemeye başladı.

Abdullah Kalın kimdir?

01 Kasım 1968'de Kahramanmaraş İli Dulkadiroğlu İlçesinde doğdu. Baba adı Hasan, Anne adı Hatice’dir.

İlkokulu Kahramanmaraş Kayabaşı İlkokulunda, Orta öğrenimini Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Ortaokulunda tamamladı, ardından Lise öğrenimini Kahramanmaraş Endüstri ve Teknik Anadolu Lisesinde tamamladı. 1997 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.  Askerlik hizmetini 2000 yılında Zonguldak Jandarma Genel Komutanlığı’nda tamamladı.

Çalışma hayatına 1986 yılında Mali Müşavirlik bürosunda başladı. 28 Şubat 2002 tarihinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatını alarak kendi bürosunda hizmet vermeye başladı. Bu tarihten itibaren birçok mesleki eğitim programına katılarak kendini geliştirdi.

2005-2007 döneminde Demokrat Parti Yönetim Kurulu üyeliği ve 2017’de Merkez İlçe Başkanlığı yaptı. 2007 yılında AK Parti kadrolarına katılarak 2012-2014 yıllarında AK Parti yönetim kurulu üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

2010-2016 yılında Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreteri, 2016-2019 Oda Yönetim Kurulu Üyesi, 2019-2022 Oda Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreterliği görevini üstlenen Abdullah Kalın, 2022 yılında oyların yüzde 85’ini alarak Oda Başkanı seçildi.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Katıldığı eğitim programları:

2023 - Konkordato Komiserliği Sertifikası eğitimi

2022 – TÜRMOB Üst Delegesi

2019 – Hasan Kalyoncu Üniversitesi – Uzlaştırmacı Eğitimi Sertifikası

2018 – Hacettepe Üniversitesi – Konkordato Hukuku ve Komiserliği Sertifikası

2017 – TÜRMOB – Bilirkişilik Temel Eğitim Sertifikası

2014 – KGK – Bağımsız Denetçi Belgesi

2013 – Sakarya Üniversitesi – Kamusal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim Sertifikası

2013 – İnönü Üniversitesi – Meslek Mensupları Geçiş Dönemi Eğitimi Sertifikası

2012 – TÜRMOB – Türk Ticaret Kanunu Eğitimi Sertifikası

2011 – TÜRMOB – Denetim, Denetim Standartları ve Uygulamaları Eğitimi Sertifikası

2010 – TÜRMOB – Küçük ve Orta Boy İşletmeler için Türkiye Finansal Raporlama Standardı Eğitim Sertifikası

2002 - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatı