Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Kahramanmaraş'ta Hava Limanı bölgesinde 500 dekarlık alanda kurulacak olan TÜSAŞ tesisinin kuruluş çalışmaları başarıyla tamamlandı. İlk etapta 200 milyon dolarlık sermaye ile başlatılacak olan bu yatırım, uzay sanayisi ve savunma sektörü için büyük önem taşıyor. Tesisin kurulmasıyla birlikte Kahramanmaraş, savunma sanayisi alanında Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri haline gelecek.

"Deprem Bölgesi İstihdamla Kalkınacak"

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, deprem sonrası kentin iyileşmesini sağlamak amacıyla, savunma sanayi alanında büyük bir dönüşüm yaşanacağını belirtti. İstiklal Üniversitesi'nin artık İstiklal Teknik Üniversitesi olacağını ve uzay ve havacılık alanlarında eğitim vereceğini açıkladı. Üniversite bünyesinde kurulan Meslek Yüksek Okulu sayesinde, savunma sanayi sektöründe nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi hedefleniyor. Böylece, deprem bölgesinde istihdamın artması ve kentin ekonomisinin canlanması amaçlanıyor.

"Kahraman Kazan'dan Sonra Türkiye'nin En Büyük Savunma Sanayi Kenti Kahramanmaraş Olacak"

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde gerçekleştirilen bu dev yatırım projesi ile Kahramanmaraş'ın, savunma sanayi alanında önemli bir konuma yükseleceği belirtiliyor. Yapılan açıklamalarda, TÜSAŞ tesisinin tamamlanmasıyla birlikte Kahramanmaraş'ın, Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki öncü kentlerinden biri olacağı ifade ediliyor