Ziyaret sırasında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş'a gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek, depremin yol açtığı hasarın giderilmesi ve inşaat sürecinde aktif bir rol üstlenmeye devam ettiklerini ifade etti. Adalet Bakanlığı olarak Kahramanmaraş merkez ve ilçelerde önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Bakan Tunç, özellikle Elbistan'daki cezaevi sorununa çözüm getirilmesi için yoğun bir çaba harcadıklarını dile getirdi.

Bakan Tunç, Elbistan'da bulunan 700 kişilik cezaevinin yerine 1322 kişilik L Tipi, 480 kişilik açık cezaevi ve 1802 kişilik yeni bir cezaevinin yatırım programına teklif edildiğini açıkladı. Ayrıca, Ekinözü'nde etüt proje çalışmalarının 2024 yatırım programına teklif edildiğini ve cezaevi projelerinin devam ettiğini belirtti.

Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişçi, Bakan Tunç'a bölgeye gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ederek, yapılan çalışmaların Elbistan ve Ekinözü gibi ilçelerde olumlu bir değişime katkı sağlayacağını ifade etti.

Ziyaret sırasında bölgedeki son durumu değerlendiren Kahramanmaraş Milletvekili Mevlüt Kurt da, Bakan Tunç'un Kahramanmaraş'a özel bir ilgi gösterdiğini ve deprem sonrası yaşanan sorunların çözümüne yönelik çabalarından dolayı teşekkür etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş'a desteklerinin süreceğini vurgulayarak, depremin yaralarının süratle sarılması ve şehirlerin eski günlerine dönmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.