Gönüllerimizde özel bir yere sahip olan, dünyamızı emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakarlıklarıyla güzelleştiren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Kadınlara verilen değer, bir toplumun uygarlık seviyesinin en önemli göstergesidir. Kadınlarımız, hayatın her alanında sergiledikleri fedakarlık ve duyarlılıkla toplumumuzun temel dinamiği olmaktadır. Geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynayan kadınlarımız, yetiştirdikleri nesillerle de büyük bir etki bırakmaktadır.

Bizler, kadının hayatın bütün alanlarında etkin bir şekilde var olabilmesi için gerekli şartları oluşturmak ve her türlü ayrımcılıkla mücadele etmek durumundayız. Cennet annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir anlayışın mensupları olarak, kadına verilen değeri her zaman ön planda tutmalıyız.

Kadına yönelik şiddet ve baskı sadece ülkemizin değil, tüm dünya kadınlarının sorunudur. Bu soruna karşı durmak, haksızlıkların, adaletsizliklerin ve ayrımcılıkların önüne geçmek, insan olan herkesin görevidir.

Tarih boyunca istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en önde mücadele eden kadınlarımızla gurur duyuyoruz. Kadına saygı, geleneklerimizin, tarihimizin temel dinamiğidir.

Bu vesileyle, şehit ve gazi anneleri, eşleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızı sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bir kez daha tebrik ediyorum.