Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından ilçe belediyesi tarafından verilen güçlendirme ruhsatları ile imar müjdesi yaşanıyor. Normalleşme sürecini hızlandırmayı amaçlayan Afşin Belediyesi, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Toki tarafından başlatılan kalıcı konut inşaatlarından sonra, jeolojik etüt ve imar tadilatı çalışmalarını tamamlayarak inşaat ruhsatlarını vatandaşlara vermeye başladı.

Afşin'de devletin Toki kanalı ile yükselen kalıcı konutlarla birlikte, vatandaşların ve müteahhitlerin belirlenen kriterlere uygun olarak konutlarını inşa etmelerine yönelik inşaat ruhsatı verme işlemleri uygulaması başlatıldı. Bu adım, 6 Şubat depreminden etkilenen 11 il ve tüm ilçeler arasında Afşin'in normalleşme sürecine öncülük etmesini sağlayacak.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Verilen imar izni ile birlikte Toki binaları haricinde vatandaşların da müteahhitler aracılığı ile kişisel olarak yaptıracağı konutlar sayesinde yapılaşmanın hızla artmasının kira fiyatlarına da olumlu yönde etkisi olacağını biliyoruz. Afşin gibi zor kış koşullarına sahip ilçelerde konut krizinin çözümü konusunda verdiğimiz imar izni ile normalleşmenin daha hızlı olacağından şüphemiz yok" dedi.