İstanbul'da 6 yaşındaki H.K.G.'nin evlendirilmesiyle ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme tarafından verilen kararlara göre:

  • Baba Yusuf Ziya Gümüşel'e, "Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 20 yıl hapis cezası verildi.
  • Kız çocuğunun evlendirildiği Kadir İstekli'ye, aynı suçtan 30 yıl hapis cezası verildi.
  • Anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Kararların ardından, Fatıma Gümüşel hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Diğer sanıkların tutukluluk halleri devam etti.

Duruşma boyunca yayın yasağı uygulanırken, kararın açıklanmasının ardından yayın yasağı kaldırıldı ve açık yargılama yapıldı.

NE OLMUŞTU?

6 yaşında H.K.G.'nin evledirilme iddialarına ilişkin ilk duruşma 30 Ocak'da yapıldı ve yapılan ilk yargılamada yayın yasağı ve gizlilik getirildi. Davanın ikinci duruşmasında ise Adli Tıp kurumunda gelen rapora göre mağdur HK.G.'nin ruh sağlığının bozulduğu belirtilirken cumhuriyet savcısı sanıkların cezalandırılmalarını talep etti.

Son duruşma sanık avukatının istifa etmesinden dolayı ertelenmişti. Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli'nin tutuklu, anne Fatıma Gümüşel'in tutuksuz yargılandığı davada 17 Temmuz'da görülen duruşma Yusuf Ziya Gümüşel'in avukatı istifa etmişti.

9 Ekim'de görülen duruşmada ise Yusuf Ziya Gümüşel'in yeni avukatı savunma yapmak için süre talep etmişti ve dava bu nedenle 23 Ekim'e ertelenmişti.

İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kadir İstekli hakkında "Çocuğun cinsel istismarı" ve "Nitelikli cinsel saldırı" suçlarından 30 yıldan az olmamak, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında da "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istenmişti.