Türkiye genelindeki AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, ABD'li kahve zinciri Starbucks'ın Türkiye şubelerinde eylem düzenledi. Ankara Gençlik Kolları üyeleri, Bahçelievler 7. Cadde'de toplanarak bir Starbucks şubesine yürüdü.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, burada yaptığı açıklamada, Türkiye genelindeki Starbucks şubelerinde Türk ve Filistin bayraklı atkılarla 30 dakika "yer kapatma eylemi" yapacaklarını belirtti.

İnan, Filistin halkına destek vermek ve soykırımı gerçekleştiren İsrail'e ve destekçilerine "dur" demek için eylem yaptıklarını belirterek, "Bu barışçıl eylemin amacı, çocukları, kadınları ve hastaneleri hedefleyen bombalara karşı durmaktır." dedi.

Eylemle tüm dünyaya, Filistin halkına yönelik acımasız saldırıları ve soykırımı duyurmayı amaçladıklarını dile getiren İnan, "Savaş suçlusu İsrail'e destek veren kurum ve kuruluşlara bu tepkinin bir ders olmasını umuyoruz." dedi.

İnan, AK Parti Gençlik Kolları olarak tüm dünya gençlerine çağrıda bulunduklarını ve dünya tarihinin en karanlık dönemlerinden birinin içinde bulunulduğunu belirtti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölenlerin yarısından fazlasının çocuklar olduğunu vurgulayan İnan, "Bu bile amacın insanlık suçu işlemeye yönelik vahşet olduğunu gösteriyor. Biz AK Gençler olarak bu zulmü, katliamı asla unutmayacağız." dedi.