Kahramanmaraş'ta Bertiz Karamanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Ergen, Bertiz'de düzenlenen Boyalı Güreş Şenlikleri'nin bu yıl da yapılmasına tepki gösterdi. Ergen, 'Henüz şehitlerimizin toprağı kurumadı, acılı ailelerin gözyaşları dinmedi. Şenlik yerine Bertiz Güreş Sahası'nda mevlid programı yapılmasını talep ediyoruz.' İfadelerini kullandı.

“ŞENLİK YERİNE O GÜN ORADA MEVLÜD PROGRAMI YAPILMALI“

Şenlik yerine mevlid programı yapılmasını talep eden Ergen, sözlerine şöyle devam etti:

Bugün almış olduğumuz son bilgiye göre bertiz boyalı güreş şenlikleri yapılacakmış. Malumunuz bu şehir bir deprem felaketi geçirdi. Acılarımız hala taze. Şehitlerimizin toprağı daha kurumadı, acılı ailelerin gözyaşları hala dinmedi. Durum böyle iken, Dulkadiroğlu belediyesi ve tertip heyeti kendi insiyatiflerinde Bertiz Boyalı Güreş Şenliklerini yapma kararı aldı.

Malumunuz bu bir şenliktir, şenlikte ister istemez çalgı çengi olacaktır.

Bu da şehitlerimizin ruhuna yakışmayacaktır. Biz Bertiz Karamanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak her sene yapılan Bertiz boyalı güreş şenlikleri yerine, aynı gün aynı saatte ölen şehitlerimiz ve acılı aileler adına bertiz güreş sahasında mevlüt programı yapılmasını talep ediyoruz. Konuyla ilgili yorumu aziz milletimizin ve bertizli hemşerimizin vicdanına bırakıyoruz.