Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ali Kayası'nda hayata geçirdiği Cam Teras ve Turizm Tesisleri projesinde son aşamalara yaklaşıyor. İnşaat, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının kısa süre içinde tamamlanmasıyla, tesisin Ekim ayı içinde hizmete sunulması planlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki turizm potansiyelini artırmak amacıyla bir dizi projeye imza atıyor. Bu projelerden biri olan Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesisleri, 6 Şubat depremleri öncesinde başlatılmış ve felaket nedeniyle bazı aksaklıklar yaşamıştı. Ancak şimdi son rötuşlar yapılarak tesis tamamlanma aşamasına gelmiş durumda.

Projenin içeriği, cam teras, restoran, yürüyüş yolu ve otopark alanlarını kapsıyor. Ayrıca, bölgeye ulaşımı sağlayan 20 kilometrelik yolun asfalt çalışmaları da sona eriyor. Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesisleri'nin Ekim ayı içinde hizmete açılması hedefleniyor ve bu projeyle şehrin turizm potansiyeli önemli ölçüde artırılacak.

İkinci ve üçüncü etap çalışmalarıyla daha fazla katma değer kazandırılması planlanan Ali Kayası Cam Teras, bölgenin en gözde turizm tesisleri arasında yer alacak, şehrin turizm sektörüne büyük katkı sağlayacak.