Erdoğan, konuşmasında yaz aylarında turizmi baltalamaya yönelik dış bağlantılı bir kampanya olduğunu hatırlatarak, benzer bir dalganın şimdi de spor üzerinden oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti. "Burada Türkiye'ye yönelik sinsi bir operasyon, çok açık bir sabotaj girişimi var" diyen Erdoğan, muhalefet partilerinin de desteğiyle nefret söylemleriyle ülkeye karşı bir kampanya yürütüldüğünü belirtti.

Dış Politika ve Türkiye'nin Stratejik Konumu

Erdoğan, Türkiye'nin stratejik ve zorlu coğrafyasına vurgu yaparak, tarih boyunca küresel güç mücadelesinin odağında yer aldığını ifade etti. Doğal zenginlikleri, ticaret yollarındaki stratejik konumuyla Türkiye'nin dünya ekonomisi için hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Erdoğan, ülkenin bölgesinde yaşanan krizlere rağmen ekonomide elde edilen başarıları ve dış ilişkilerdeki güçlü duruşu vurguladı.

İhracat ve Ekonomik Büyüme

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin 2023 yılında sağladığı ekonomik büyümeye dikkat çekti. İhracattaki başarı ve ülkenin G20 ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ikinci ülke olmasını öne çıkardı. Ekonomideki olumlu performansın, özellikle ihracat ve yatırımlardaki artışın sonuçları olduğunu belirtti.

Enflasyonla Mücadele ve İstihdam Artışı

Erdoğan, enflasyonla mücadele konusundaki çabalarını paylaşarak, Covid-19 salgını, küresel tedarik zinciri aksaklıkları, Rusya-Ukrayna savaşı gibi etkenlere rağmen ekonominin büyüme hızını koruduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin istihdamda sağladığı başarıları ve işsizlik oranındaki düşüşü vurguladı.

2023 Zorlu Bir Yıl Oldu

Son olarak, Erdoğan, 2023'ün Türkiye için zorlu bir yıl olduğunu ve ülkenin çeşitli imtihanlarla karşılaştığını ifade etti. Belirsizliklerle mücadele ederken sadece bölgesel değil, aynı zamanda küresel düzeydeki sorunlara da karşı durduklarını söyledi.