Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), yaptığı yazılı açıklamada kendisine bağlı bir dernek olan Göksun Çerkes Derneği’nin başkanı Oktay Oğuz’un, kamptaki 15 yaşında bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu kamuoyuyla paylaştı. Açıklamada, organizasyonun sorumluları ve çocuğun ailesi ile görüşüldüğü ve cinsel istismar teşebbüsünün doğrulandığı da kaydedildi.

 

“MAALESEF GERÇEKLEŞMİŞ”

KAFFED tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Antalya’da düzenlenen ‘Çerkesya Gençlik Kampı’ isimli organizasyonda, Göksun Çerkes Derneği Başkanı Oktay Oğuz’un kampa katılan ve 15 yaşında bir çocuğumuza yönelik cinsel istismar teşebbüsünde bulunduğu 3 Ağustos 2023 tarihinde tarafımızdan öğrenilmiştir. Derhal organizasyonun sorumluları ve mağdurun ailesiyle görüşmeler yapılmış; maalesef iddia edilen eylemin gerçekleştiği teyit edilmiştir.

 

UTANÇ VERİCİ OLAY

Bu utanç verici olayın sonuçlarıyla yüzleşmek ve gerekli adımları atmak, kişiler dışında, ilgili şahsın başkanı olduğu dernek ve derneğin üyesi olduğu federasyonumuz ile yetkili kurulların sorumluluğundadır. Ne var ki tüzüğümüz uyarınca federasyonumuzun kişilere doğrudan bir yaptırım uygulama yetkisi bulunmamaktadır.

 

AİLEYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Yönetim kurulumuz bu doğrultuda başkanlar kurulumuza ilk bilgilendirmeyi yaptıktan sonra, konuyu tüzüğümüze göre görevli organ olan onur kuruluna tevdi etme kararı almıştır. Ayrıca mağdurun ailesiyle görüşülerek hukuki sürecin yürütülmesi başta olmak üzere talep edilecek her türlü desteğin sağlanmasına karar verilmiştir.

SÜREÇ CEZA HUKUKUNDA

Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu olarak bu suçun üstünün örtülmemesi ve cezasız kalamaması adına konuyu tüm boyutlarıyla takip etmeye kararlı olduğumuzun bilinmesini isteriz. Haklı bir infial yaratan bu eylem toplumsal kurallardaki karşılığı yanında Türk Ceza Kanunu kapsamında suç teşkil etmektedir. Burada korunması gereken kişiler ya kurumlar değil toplum, toplumun güveni çocuklarımızdır. Failin cezasız kalması yanı toplumda yaşayan her çocuğu ve genci potansiyel riske atmak anlamına gelmektedir. Süreç içerisinde ilgili organlarımız tarafından alınacak kararlar ve gelişmeler kamuoyumuzla paylaşılacaktır.“