Yeniden Refah Partisi Onikişubat Belediye Başkan Adayı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, Onikişubat’ı şaha kaldıracak olarak nitelendirdiği 46 projeyi basına tanıttı. Köprüler, hafif raylı sistem, teleferik, sanayi sitesi, rekreasyon alanları, istihdam ve festivallerle Onikişubat’ı zirveye taşıyacak dev projeler Yeniden Refah Belediyeciliğinde halkla buluşacak.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kalırken, Kahramanmaraş’ta seçim heyecanı doruklara ulaştı. Seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanan Yeniden Refah Partisi Onikişubat Belediye Başkan Adayı Dr. Fatih Mehmet Ceyhan, projelerini Kahramanmaraş basınına tanıttı. “Hemşerilerimiz bizi beklesin, ahlaklı, şeffaf, teknik ve sosyal belediyeciliğimize şahit olsunlar” diyerek sözlerine başlayan Ceyhan, birbirinden önemli 46 projeyi teknik ekibiyle birlikte hazırlayarak Onikişubatlıların yaşam refahına sunacak olan Ceyhan, göreve gelir gelmez, yıllardır konuşulan fakat bir türlü faaliyete geçirilemeyen projeleri hemşerileriyle buluşturacaklarını söyledi. Projeleri arasında Onikişubat’ı modern şehircilik anlamında şaha kaldıracak mega projelerde yer alırken, turizmden raylı sisteme, ulaşımdan drift pistine Onikişubat’ı şehircilik anlamında şaha kaldıracak 46 proje basına tanıtıldı.

SEÇİMLERE İDDİALI BİR ŞEKİLDE GİRİYORUZ

31 Mart yerel seçimlerine Yeniden Refah Partisi’nin Kahramanmaraş’ın bütün ilçelerinde ve büyükşehirde iddialı bir şekilde girdiğini ifade eden Dr. Fatih Mehmet Ceyhan; “Yeniden Refah Partisi olarak bizler inşallah hem büyükşehir hem tüm ilçelerde iddialı bir şekilde geliyoruz. Hemşehrilerimize artık biz de varız diyoruz. Artık alternatif var. Artık oyumu nereye vereceğim noktasında tıkanan seçmenimize işte oyunu vereceğin doğru adres diyoruz. Bu noktada 31 Mart seçimleri hem hemşehrilerimiz için hem de memleketimiz için çok önemli. Türkiye genelinde de bu seçimden Yeniden Refah Partimizin alacağı oylar hem bizim şehrimizin geleceği için hem de memleketimiz için ileriki senelerde partimizin siyasi yelpazede, Türk siyasetinde nerede konuşlanacağı, pozisyonunu nerede alacağı noktasında bize önemli veriler verecek. Bunun için 31 Mart'ı fazlasıyla önemsiyoruz” dedi.

MERKEZDEN KIRSALA HIZLI VE GÜVENLİ ULAŞIM SAĞLAYACAK KÖPRÜLER

Yaşanan afetlerin ardından kırsal alana yaşamın kaymasından dolayı merkezden kırsala ulaşımın daha akıcı ve güvenli sağlanması için çalışmalar yürüttüklerini ve projeler oluşturduklarını açıklayan Ceyhan, merkezden kırsala 3 köprü yapacaklarını söyledi. Ceyhan; “Şehrimizde yaşanan afetlerin ardından yaşam alanlarının kırsala yayılması ile birlikte kırsaldan şehre doğru akıcı, hızlı, sürekli ve güvenli ulaşım sağlayacak olan merkezden kırsala köprüler kuracağız. Bu amaçla en az 3 büyük köprü yapacağız. Bu köprülerin yerleri; Avşar-Cüceli Köprüsü, Kavlaklı-Kızıldamlar Köprüsü, Döngele- Yeniyapan Köprüsü, bu büyük köprülerle birlikte nispeten daha küçük ulaşım köprüleri; Hartlap-Döngele, Köşürge-Körsulu Köprülerini yapacağız” ifadelerini kullandı.

YILLARIN ÖZLEMİ RAYLI SİSTEM CEYHAN’LA GELİYOR

Ceyhan, Kahramanmaraşlıların yıllardır özlemi olan raylı sistemi teknik ekibiyle birlikte hazırladığı mega proje ile şehre getiriyor. İlk etapta Piazza Alışveriş Merkezi ile Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü arasında olacak raylı sistem daha sonraki etapta gerekli altyapının oluşmasıyla yeni istasyonlar eklenecek. Projeyi “ilçemizin güzel insanlarına” diyerek açıklayan Ceyhan; “Yıllardır hızlı tren getirme vaadiyle bizleri oyalayan, mevcut kara trenimizi de elimizden alanlara ve şehrimize sahip çıktıklarını iddia edenlere inat; ilk etapta Piazza AVM’den üniversitemize kadar, daha sonraki

zamanlarda ihtiyaç halinde diğer bölgelerimizde ana arterlerimizi genişleteceğiz. Her şey güzel ilçemiz ve güzel insanları için” dedi.

ARTAN KİRA MALİYETLERİNE ÇÖZÜM KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

Onikişubat’ta artan ihtiyaçlara ve artan kira maliyetlerine çözüm olarak küçük sanayi siteleri kuracaklarını belirten Ceyhan; “İlçemizin artan ihtiyaçlarını karşılamak ve artan kira maliyetlerini azaltmak amacıyla küçük sanayi siteleri kuracağız. Tüm mesleklerde küçük sanayi siteleri ihtisas alanları kuracağız. Bakırcılar, oto tamirciler, marangozlar Küçük Sanayi Sitesi gibi alanda bulunacak” şeklinde konuştu.

EXPO FUAR ALANINI YAŞAM ALANINA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Ceyhan, diğer projelerini şu şekilde anlattı: “Expo alanını fuar ve yaşam alanına dönüştürüp, bu alanı yıl boyu halkımızın, esnafımızın ve sanayicimizin verimli bir şekilde kullanılması yönünde gerekli çalışmaları yapacağız. Bakırcılık, kuyumculuk, tekstil, çelik mutfak eşyası, dondurma, tekstil makineleri, tarım, sanayi, ayakkabıcılık, oymacılık, sim sırma ve yöresel gastronomi gibi birçok alanda, önce ulusal sonra uluslararası fuarlar düzenleyeceğiz. Açık hava sineması, konser alanı, tiyatro salonu ve diğer etkinlik merkezleri oluşturacağız. Bu tür önemli ve büyük etkinlerin sağlıklı bir şekilde düzenlenmesi için, gerekli alt ve üst yapılar oluşturulacaktır.

KÖY ÇARŞILARI YAPACAĞIZ

Büyük Parklarımızda Kadın üreticilerimizin evinde, bahçesinde ürettiği ürünleri direk tüketiciye ulaştırabileceği ahşap köy çarşıları yapacağız. Böylelikle hem park güvenliğini sağlamış olacağız hem de güvenli yaşam alanları oluşturacağız. Ayrıca ilçemize yakışır modern bir kent meydanı oluşturacağız.

KUMAŞIR GÖLÜ REKREASYON VE AKSU NEHRİ ISLAH PROJESİ

İlçemiz sınırları içerisinde bulunan ve içerisinde dünyada eşsiz olduğu tespit edilen bir balık türünü barındıran doğal Kumaşır Gölü’nün etrafını rekreasyon alanı ve göl rehabilitasyon çalışmasıyla birlikte ilçemiz insanının kullanımına sunacağız. Projemizde ayrıca göl iskelesinden Malik Ejder Türbesi’ ne Teleferik kuracağız. İnsanlarımız gölü ve etrafı izleyerek Malik Ejder Türbesine ziyaret edebilecekler. Aksu nehrinin ıslah çalışmasıyla yaşam alanlarına dönüştürme projemiz var. Aksu Nehri’ni kentle buluştuğu alanlarda sahiller oluşturacağız. Yavşan yaylasında yayla turizmi, Uludaz yaylasında doğa yürüyüş rotaları gibi birçok etkinlikler desteklenecek ve bu yöreler ulusal turizm alanları olarak ilçemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır.

ALTYAPI SORUNLARINA HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ

Büyükşehir statüsüne geçişle birlikte köyden statüsünden mahalleye dönüşen mahallerimizin imar, tapu ve altyapı sorunlarına hızlı bir şekilde çözümler üreteceğiz. Yol, su, elektrik ve doğalgaz için, alt yapı sorunları çözülecek ve belediye olarak bunların takipçisi olacağız. İnşaat izinleri konusunda yasal mevzuatların yerine getirilmesinde vatandaşlarımızın yanında olacağız ve azami ölçülerde kolaylıklar sağlayacağız. Belediye olarak istihdama katkı sağlamak amacıyla birçok konuda belediye iştirakleri oluşturacağız. Kooperatiflere öncülük edeceğiz. Yerinde belediyecilik felsefesi ile bu memleketin asıl sahiplerine hizmet edeceğiz. Sadece seçim zamanı değil onların her zaman yanında olacağız. Sorunlarını ve ihtiyaçlarını yerinde tespit edip yerinde hizmet eden bir belediyeciliği oluşturacağız.

KALICI VE ÇOK AMAÇLI SPOR KOMPLEKSLERİ OLUŞTURACAĞIZ

Kalıcı ve çok amaçlı spor kompleksleri oluşturacağız. Gençlik spor merkezlerimizle genç sporcuların yetişmesine katkı sağlayacağız. Kötü alışkanlıklardan arındırma ve rehabilitasyon merkezleri kuracağız. Amatör kulüpler için ‘Amatör Evi’ yapacağız. Kırsalda yaşayan gençlerimizi spor yapmaya teşvik etmek ve saklı cevherleri keşfetmek için kırsal bölge spor merkezleri yapacağız.

KIRSAL DESTEKLEME KAMPÜSÜ, KREŞLER, MESLEKİ BECERİ MERKEZLERİ…

Kırsal destekleme kampüsü kuracağız. Kampüsümüzde; modern hayvan pazarı, sebze meyve pazarı, kırsal destekleme kooperatifleri, modern ulaşım garajı kurarak köylü ve kentli ayırımını ortadan kaldıracağız. Ayrıca geleceğimiz olan çocuklarımız için gelişmiş, güvenilir kreşler yapacağız. Hafta sonları 7/24 nöbetçi kreşlerimiz olacaktır. Çocuklarımız, kreşlerimizde en güzel eğitim ve bakımı alacak ve birçok etkinlikleri bir arada yapacaklardır. Çocuklarımızın en güzel şekliyle yetiştirilmesi için gerekli her şey yapılacaktır. Gençlerimizin çağın gerektirdiği eğitimleri alabilmeleri için eğitim merkezleri, mesleki beceri merkezleri oluşturacağız.

ÜSBİM VE STK KAMPÜSÜ

ÜSBİM Merkezi kuracağız. Bu merkezimizde üniversite, sanayi ve belediyemiz arasındaki işbirliği ilişkilerini güçlendireceğiz. Bu merkezimizde öğrencilere ve sanayicilerimize danışmanlık hizmeti verecektir. Bu merkezimizde kurulacak Ar-Ge merkezinde ilçemiz insanına, gençlerimize, sanayicimize destekler verecektir. STK’larımız, tüm çalışmalarını bu kampüsten yürütmeleri için gereken tüm ihtiyaçlarını temin edecektir. Hep birlikte başaracağız. Bütün çalışmalarımızı STK’larımızla birlikte yürüteceğimiz STK Kampüsü oluşturacağız.

DRİFT PİSTİ İLE GENÇLERİMİZ ENERJİLERİNİ ÇEVREYE RAHATSIZLIK VERMEDEN ATACAK

Gençlerimizin çevreyi rahatsızlık vermeden enerjilerini atacağı adrenalin yaşayacakları güvenlikli bir Drift Pisti yapacağız. Bu pistte çeşitli etkinlikler de yapabilmeleri için gerekli alt yapı sağlanacaktır. Çok amaçlı kapalı salon yapacağız. Bu salon aşağıdaki hizmetler için kullanılacaktır. İhtiyaç sahibi gençlerimizin faydalanabileceği düğün salonu olarak kullanılacak. İçerisinde muhtar odası, taziye evi, sağlık merkezi, toplantı salonu bulunacak.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN REFAH KART VE HALK EKMEK FIRINI

Şeffaf ve ahlaklı belediyecilik; Proje çalışmalarımızda İlçemiz nüfusunda kayıtlı ve ilçemiz dışında yaşayan saklı değerlerimizle birlikte hareket edeceğiz. Hemşehrilerimizin görüşlerine, birikimlerine ve deneyimlerine başvuracağız. İhtiyaç sahibi emeklilerimize ‘Refah Kart’ ile maddi yardım yapacağız. Onikişubat ilçemize Halk Ekmek Fırını kuracağız. Orta hasarlı konutların problemlerini acilen netliğe kavuşturacağız. Onikişubat ilçemizi, özellikle depremden sonra kaybolan gönül belediyeciliği ruhunu tekrar oluşturarak yaşanabilir ve huzurlu bir kent haline dönüştüreceğiz. Karar süreçlerinde Halkımızın katılımı yoluyla birlikte kararlar alarak belediyemizi yöneteceğiz. Şehrimize katma değer katan Zeytin Ilıca’nın yol sorununu çözeceğiz. Modern Semt Pazarları kuracağız. Her türlü spor dalında olursa olsun, bireysel veya takım sporlarında başarılı olanları şehrimizin tanıtımına katkı sağladıkları için ciddi bir şekilde destekleyeceğiz. Şehrimizin kültürel, sportif, mesleki ve gastronomi potansiyellerini tüm ülkeye tanıtmak için ulusal ve uluslararası festivaller düzenleyeceğiz. En önemlisi belediyemizin maddi ve manevi kaynaklarını belli bir zümre için değil Halkımızın için adil bir şekilde kullanacağız. Belediye ihalelerini yerel medya önünde canlı yapacağız. Öncelikle belediye personellerimizin çocukları başta olmak üzere, ihtiyaç sahibi tüm gençlerimize burs vereceğiz. Sosyalleşme adına ihtiyaç sahibi gençlere bedava internet paketleri vereceğiz. Burs verdiğimiz gençlerimiz, eğitimlerini tamamladıklarında, belediyemizin ihtiyaçları doğrultusunda işe almalarda onlara pozitif ayrımcılık yapacağız. Belediye personelimizin yaşam standartlarını artırmak için gerekli

her türlü maddi ve manevi desteği vereceğiz. Kentimizin ihtiyaçları doğrultusunda belediye iştiraki şirketler kuracağız. Belediyemizde çalışan hiç bir arkadaşımızı işten çıkartmayacağız. Bilakis onlarda oluşan tecrübe ve mesleki hafızlardan fazlaca yararlanacağız. Kentimizde yaşananların özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin şehre olan aidiyet duygularını artırıcı her türlü projeyi oluşturacağız ve olanlara da destek vereceğiz. Çok amaçlı kullanıma uygun kapalı düğün salonları açacağız. İlçemizde üretilen el sanatı ürünlerinin tanıtımlarına destek vereceğiz markalaştıracağız.”

Basın Toplantısına Yeniden Refah Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Pekeren ve Meclis Üyesi Adayları da katıldı.