Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, asgari ücretin belirlenmesi ve maliyet artışları nedeniyle ocak ayında ekmek fiyatlarında yeni bir artışın yaşanabileceğini açıkladı. Kasım ayında kabul edilen 'Azami Ekmek Fiyat Tarifesi'ne rağmen, İstanbul genelinde fırınlar arasında belirgin fiyat farklılıkları göze çarpmaktadır.

Megakentteki fırınlar arasında ekmek fiyatlarının ilçeler arasında değişkenlik gösterdiği gözlemlenirken, bazı ilçelerde 8 TL olan ekmek fiyatı, diğer ilçelerde 10 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Bu duruma İstanbul Valisi Davut Gül de tepki göstererek, "Halkımızı mağdur etmemek adına Tarım İl Müdürlüğü ve belediyelerimizi etkin fiyat denetimi yapmaya davet ediyorum" demişti.

Federasyon Başkanı'ndan Uyarı: Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Halk TV'ye yaptığı açıklamada, "İstanbul'da da ekmeği 240-250 gram yapıp 10 TL'den satan işletmeler var. Bir ekmek 8 liraya satılıyorsa İstanbul'un her yerinde böyle olmalı. Gramı yüksek olsa bile 10 liradan satılması doğru değil" ifadelerini kullandı. Balcı, ayrıca maliyet artışları ve asgari ücretin yükselmesiyle birlikte ocak ayında ekmek fiyatlarında artış olabileceği uyarısında bulundu.

Denetimlerle Düzelmesi Bekleniyor: Balcı, şu açıklamalarda bulundu: "4-5 ilçede 10 liradan satılıyor. Zincir markette 10 lira değil. Denetimlerle en kısa zamanda düzelmesi gerekiyor. Maliyetler yükseliyor, un fiyatları yükseliyor, asgari ücretin artmasıyla birlikte ücret farkı söz konusu olacak. Asgari ücrette ne kadar artış olursa çalışana verilen ücret o oranda artacak. Asgari ücretteki farktan un fiyatının sürekli artış göstermesi maliyet artışı ciddi maliyet artışı oluşturacak. Ocakta ekmek fiyatlarında artış olabilir."