Kahramanmaraş-Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyon, Kahramanmaraş ve Gaziantep çevresinden temin edilen uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin satışının yapıldığı iddiaları üzerine başlatıldı. Yapılan soruşturma sonucunda, 22 şüphelinin 21 farklı uyuşturucu madde ticareti olayına karıştığı tespit edildi ve bu doğrultuda 20 ara yakalama gerçekleştirildi.

Operasyon Detayları

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Kahramanmaraş, Gaziantep, Türkoğlu ve Nurdağı ilçelerinde toplamda 20 farklı adreste eş zamanlı adli işlem gerçekleştirildi. Yapılan arama işlemleri sonucunda çok sayıda uyuşturucu madde, uyuşturucu kullanma aparatları ve hassas teraziler ele geçirildi.

Gözaltına Alınanlar ve Devam Eden Çalışmalar

Operasyon kapsamında 17 şüpheli gözaltına alınırken, 3 şüpheli hakkında ise yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Ayrıca, 2 şüphelinin başka suçlardan dolayı ceza infaz kurumunda tutuklu olduğu tespit edildi.

Sonuç ve Değerlendirme

Bu operasyon, uyuşturucu ticaretiyle mücadele kapsamında atılan önemli adımlardan biridir. Yetkililer, benzer suçların önlenmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladılar.