Jeoloji Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Volkan Dalyan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri tarafından hazırlanan bir rapora dayanarak yaptığı açıklamada, şehir içindeki fay hatlarının deprem üretmeyeceğini belirtti. Kahramanmaraş şehir merkezini ilgilendiren ve uygun olmayan alanlarda bulunan konut sahiplerini rahatlatacak bir açıklama yapan Dalyan, bu raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduklarını ve bakanlığın bu raporu dikkate alması gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Sorunu Çözmeden Görevi Devretmemesi Gerektiği İfadesi

Dalyan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu raporu dikkate alması gerektiğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı'nın sorunu çözmeden görevi devretmemesi gerektiğini ifade etti. Uygun olmayan alanlardaki konut sahiplerini ilgilendiren bu konuda devletin en önde gelen kurumlarından biri olan bakanlığın süreci sağlıklı bir şekilde sonuçlandırması gerektiğini söyleyen Dalyan, binlerce vatandaşın mağduriyeti ve şehrin geleceği için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirdi.

Dalyan, Deva Partisi'nden İstifa Ettiğini Açıkladı

Dalyan, konunun seçim malzemesi yapılmaması gerektiğine de vurgu yaparak, Deva Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu. Şehrin yaşadığı deprem sonrasında siyasetten daha çok birlikteliğe, yardımlaşmaya ihtiyaç olduğunu belirten Jeoloji Mühendisi Volkan Dalyan, önümüzdeki yerel seçimlerde tarafsız bir şekilde mücadeleye devam edeceğini ifade etti.