Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nin Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2023-2024 Akademik Yıl Açılış ve EKEV-2023 Akademik Bilim Sanat ve Spor Ödülleri Töreni'ne katıldı. Uraloğlu, öğrencilerle buluşmasında Filistin'deki olayları takip ettiğini ve insanlık dışı uygulamalardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Saldırıları şiddetle kınadığını belirtti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle barışın yakalanmasını umut etti.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada Bakan Uraloğlu, üniversitelerin bilimsel hayatın yanı sıra toplumsal hayat ve demokrasi için de önemli kurumlar olduğunu belirtti. Bilgiye sahip olmayan, üretemeyen ve dönüştüremeyen toplumların ayakta kalamayacağını vurguladı.

Uraloğlu, üniversite öğrencilerine yönelik olarak verilecek 10 GB internet paketiyle ilgili de bilgi verdi. İnternet paketi sürecinin neredeyse tamamlandığını ve Kasım ayının başında hazır olacağını söyledi.

Ayrıca, Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin altyapı ve ulaştırma alanındaki gelişmelerini öğrencilere sunum eşliğinde anlattı. Son 21 yılda ülkenin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 194 milyar dolar yatırım yapıldığını belirtti. Bölünmüş yol uzunluğunun arttığını, Yüksek Hızlı Tren işletmecisi olduklarını ve hava yolu ulaşımını geliştirdiklerini ifade etti. Türkiye'nin altyapısını tamamladıklarını söyleyerek, ülkenin uluslararası arenada daha etkili bir oyuncu haline geldiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin gelecekte daha güvenli, çevre dostu ve dijitalleşmiş bir altyapıya sahip olacağını söyledi ve öğrencilere geleceğe yönelik umutlu bir mesaj ile konuşmasını sonlandırdı.