Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı TELE1 canlı yayınında, Tunceli, Bingöl ve Erzincan'da yaşanabilecek depremlere dikkat çekerek, "Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor" ifadelerini kullandı. Görür, geçmişte meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin fay hattının periyodunu doldurduğunu vurgulayarak, bölgede ciddi bir deprem riski olduğunu belirtti. Tunceli Valisi'nin duyarlılık gösterdiğini ancak diğer illerin de benzer bir hazırlık içinde olmaları gerektiğini söyledi.

Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a Özel İhtiyat Çağrısı

Görür, açıklamalarına şöyle devam etti: "Kahramanmaraş depremleri için daha önce uyardığımı belirtmiştim. Şimdi parmağımı kapatıyorum ve Tunceli diyorum. Fayın periyodu dolmuş durumda, enerji yüklenmiş durumda. Özellikle Erzincan ve Bingöl'ü, Kuzey Anadolu Fayı'nın üzerinde yaşayan kentler olarak görüyoruz. Bu bölgelerde ciddi bir deprem riski bulunmaktadır. Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a özel ihtiyat göstermek önemlidir."

İstanbul'a Maksimum 7.5 Büyüklüğünde Deprem Uyarısı

Prof. Dr. Görür, aynı yayında İstanbul için de deprem uyarısında bulundu. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kuzeyinde, Silivri ile Yeşilköy arasında 7.2-7.5 büyüklüğünde bir depremin oluşabileceğini belirtti. Görür, Adalar Fayı ile Kumburgaz Fayı'nın kırılması durumunda bu büyüklükte bir depremin meydana gelebileceğini ifade etti. İstanbul'da beklenen depremin Silivri açıkları ile Tekirdağ açıkları arasında olmayacağını, ancak Kumburgaz Fay Kolu ve Adalar'ın güneyindeki fay kolunun etkisiyle Marmara Bölgesi'nde büyük çaplı depremler olabileceğini söyledi.