Göksun Belediyesi tarafından organize edilen 'Deprem Gerçeği ve Göksun' konulu panele katılan Başkan Güngör, Göksun Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Japon Deprem Uzmanı Prof. Dr. Yoshinori Moriwaka, Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Kamile Gamze Yaman ile bir araya geldi.

Panelde Alınan Önlemler ve Bilgiler

Panelde, deprem konusunda önlemler, etkilenmeyi en aza indirme yöntemleri, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler gibi konular ele alındı. Panelistler, farklı açılardan depreme karşı alınabilecek tedbirleri ve toplumun bilinçlendirilmesi için neler yapılabileceğini aktardı.

Başkan Güngör’ün Değerlendirmesi

Başkan Güngör, panelin önemine vurgu yaparak, "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerle ilgili bilgilendirici etkinliklerin düzenlenmesini değerli bulduğunu ifade etti. Göksun Belediyesi'ne ve panelistlere teşekkür ederek, depreme karşı bilinçlenmenin önemine dikkat çekti.

Törene Katılan Diğer Katılımcılar

Panelde, Göksun Kaymakamı Ömer Faruk Duman, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da yer aldı.