Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) iş birliğiyle düzenlenen ‘Şiddete Karşı Ses Ol!’ temalı yürüyüşte, Başkan Güngör, kadına yönelik şiddetin insanlığa ihanet olduğunu vurgulayarak, şiddetle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Toplumsal Duyarlılık: Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte, ‘Şiddete Karşı Ses Ol!’ mesajını topluma taşıdı. Başkan Güngör, bu etkinlikle kadına yönelik şiddete karşı toplumsal duyarlılığı artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Başkan Güngör'ün Çağrısı: Başkan Güngör, yürüyüşün son noktasında düzenlenen programa katılarak, yaptığı konuşmada, "Kadına şiddet, insanlığa ihanettir" diyerek, bu konudaki mücadelelerine vurgu yaptı. Filistinli kadınlar üzerinden tüm kadınlara seslenen Güngör, bu acımasız vahşete karşı durmanın önemine dikkat çekti. Ayrıca, kadına şiddetin toplumu olumsuz etkilediğini ve bu duruma karşı mücadelede kararlı olduklarını ifade etti.

Kadın Dostu Hizmetler: Başkan Güngör, belediyenin sosyal projeleri arasında yer alan aile danışma hizmetleri, psiko-sosyal destekler, eğitim programları ve meslek edindirme kurslarıyla kadınların güçlenmesine ve sosyal statülerini muhafaza etmelerine destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, önümüzdeki süreçte kadınların yanında olma taahhüdüyle, verdikleri maddi, manevi ve teknik desteği artırarak sürdüreceklerini vurguladı.

Toplumsal Uyum ve Barış: Başkan Güngör, kadına yönelik şiddetle mücadelelerinin toplumsal barış ve uyumun temel taşlarından biri olduğunu belirterek, barış ve huzurun hakim olduğu bir toplum için var güçleriyle çaba göstereceklerini söyledi.