Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Alleben Mahallesi'nde bulunan Ulu Camii, teravih namazı için dolup taştı. Vatandaşlar, yatsı namazının ardından Ramazan'ın coşkusunu yaşamak için camiye gelerek dualarını etti.

Şanlıurfa'da Balıklıgöl Çevresinde Teravih Coşkusu

Şanlıurfa'da, Balıklıgöl çevresinde bulunan camilerde Ramazan'ın ilk teravihi kılınırken, Hazreti İbrahim'in doğduğuna inanılan makamı ziyaret edenler dua etti. Camiler, Peygamberler şehrinde coşkuyla karşılanan Ramazan'ın ilk gününde doldu taştı.

Kahramanmaraş'ta Afetzedeler Dualarla Bir Araya Geldi

Depremlerin merkezi Kahramanmaraş'ta, afetzedeler, konteyner kentlerde Ramazan'ın ilk teravih namazını kıldı. Hasancıklı AFAD Yaşam Alanı'nda toplanan vatandaşlar, Şehit Piyade Er Emrullah Gülmez Konteyner Camisi'nde bir araya geldi ve dualarını yaptı.

Malatya'da Kernek Karagözlüler Camii'nde Birlik ve Beraberlik

Malatya'da Kernek Karagözlüler Camii'ni dolduran vatandaşlar, yatsı namazının ardından teravih namazını eda etti. İl Müftüsü Şahin Yıldırım, vatandaşlara Ramazan ve oruçla ilgili bilgilendirmede bulunarak, Gazze'de yaşanan acıları hatırlattı ve dualarla halkı bir araya getirdi.

Kilis ve Adıyaman'da Coşkuyla İlk Teravih Namazı

Kilis ve Adıyaman'da da camilere akın eden vatandaşlar, Ramazan'ın ilk teravih namazını coşkuyla kıldı. İl Müftüsü Alettin Bozkurt ve Mevlüt Haliloğlu'nun verdiği vaazlarla Ramazan'ın manevi atmosferi hissedildi.

Depremlerin izleri hala silinmemiş olsa da bu illerdeki vatandaşlar, Ramazan ayının bereketini ve birlik duygusunu, camilerdeki ilk teravih namazıyla bir araya gelerek yaşadılar.