EXPO 2023’ün Açılış Tarihi Belirlendi

Başkan Mahçiçek, "EXPO 2023'le birlikte Kahramanmaraş'ın muhteşem doğasını, zengin kültürünü, turistik cazibesini, lezzet dolu yöresel yemeklerini ve ekonomisini küresel düzeyde tanıtma fırsatını elde edeceğiz. Aynı zamanda şehrimizin güçlü, dinamik ve üreten bir vizyona sahip olduğunu gelecek nesillere aktaracağız." dedi.

Kahramanmaraş'ın EXPO 2023 Hazırlıkları

Kahramanmaraş'ın EXPO 2023 Sergi Alanı'nın gelişim sürecini paylaşan Başkan Mahçiçek, şunları söyledi: "2016 yılında başlattığımız çalışmalar sonucunda, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Genel Kurulu'nda EXPO 2023'e ev sahipliği yapma hakkını elde ettik. 780 bin metrekarelik alanı doğa dostu bir şekilde düzenledik ve çevreye duyarlı bir alan oluşturduk. EXPO 2023 için büyük bir hassasiyetle çalıştık ve şimdi bu projenin sonuna geldik."

Sergi Alanı, Depremzede İnsanlara Umut Oluyor

Başkan Mahçiçek, ayrıca EXPO 2023 Sergi Alanı'nın yüzde 100 tamamladıklarını ve 21 uluslararası katılımcı ülke pavilyonu ile birçok modern tesisin inşa edildiğini belirtti. Aynı zamanda, EXPO 2023 Sergi Alanı'nın depremzede insanların rehabilitasyonu için bir fırsat sunduğunu da ekledi.

Başkan Mahçiçek: Kahramanmaraş'ı Küresel Arenada Tanıtacağız

Mahçiçek, "Tüm bu zorluklara rağmen Kahramanmaraş olarak muazzam bir proje gerçekleştirdik. EXPO 2023'ün açılışını 14 Ekim'de Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde gerçekleştireceğiz. Bu etkinliğe, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın programları dolayısıyla katılamaması üzücü olsa da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Cevdet Yılmaz ve Tarım ve Orman Bakanı Sn. İbrahim Yumaklı'nın katılacağını sevinçle duyuruyoruz." dedi.

EXPO 2023, Kahramanmaraş'ın Geleceğini Şekillendirecek

Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraşlıları ve tüm misafirleri EXPO 2023'ü ve şehri keşfetmeye davet ederek, şehrin geleceğini şekillendirecek bu büyük etkinliğe destek vermeye çağırdı. Ayrıca, deprem felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, uzuv kaybı yaşayanlara acil şifalar diledi.