İmamoğlu'nun kampanyasının startını vermek amacıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen lansmanda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla "İstanbul'a hizmette tam yol ileri." sloganıyla başlayan bir tören düzenlendi.

İmamoğlu'nun Açıklamaları

İmamoğlu, törende yaptığı açıklamada, "Aziz Atatürk’ten aldığımız ilhamla, her türlü engele rağmen az zamanda çok ve büyük işler başardık." dedi. İmamoğlu, CHP tarafından oybirliğiyle aday gösterilmesi nedeniyle teşekkürlerini iletti ve seçimi kazanacaklarına inandıklarını vurguladı. İBB Meclisi'nde iş yapmalarını kolaylaştıracak büyük çoğunluğu kazanacaklarına inandıklarını belirtti.

Özgür Özel'in Konuşması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise konuşmasında Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Can Atalay hakkındaki kararını eleştirerek başladı. Sosyal belediyeciliği Türkiye'ye CHP'nin getirdiğini savunan Özel, yerel yönetimlerin kentsel dönüşümden toplu konut projelerine, metrodan metrobüse, hafif raylı sistemden biyolojik arıtma tesislerine kadar birçok projenin CHP'li sosyal demokrat belediye başkanlarının eseri olduğunu ifade etti.

Seçim Beyannamesi Çalışmalarına Odaklanma

CHP, seçim beyannamesi çalışmalarına hız vererek, "Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik" adlı yerel seçim beyannamesinin tamamlanması için 15 Ocak'ta yapılacak aday tanıtım toplantısına yetiştirmeyi amaçlıyor.