Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan vatandaşların depremin neden olduğu hasarın onarılması ve yeni konutlara kavuşmaları amacıyla Başkan Okay, Doğukent konutları için yerinde dönüşüm projesini hayata geçiriyor. Projeyi tanıtan Başkan Okay, şu açıklamalarda bulundu:

"6 Şubat Kahramanmaraş depreminde maalesef ki Dulkadiroğlu ilçesi olarak en fazla etkilenen merkezlerden birisi olduk. Deprem sırasında binlerce insanımızı kaybettik ve evlerimiz, iş yerlerimiz büyük zarar gördü. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, bakanlıklarımızın ve özellikle de halkımızın destekleriyle yaralarımızı sarmaya başladık. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak depremin ilk anlarından itibaren elimizden geleni yaptık ve depremzedelere destek olduk."

Başkan Okay, yerinde dönüşüm projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile uyum içinde yürütüldüğünü vurgulayarak devam etti:

"Şehrimizin yeniden inşa edilmesi sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iş birliği içinde çalışıyoruz. İlçemizde uygulanan yerinde dönüşümle ilgili projemizi Bakanlığımıza sunduk ve süreçte aktif rol almayı hedefliyoruz. Daha önceki Toplu Konut Projeleri'nde başarı elde ettik ve bu tecrübe ile ilçemizin yeniden inşa sürecinde çalışıyoruz. Dulkadiroğlu Belediyesi'nin sınırları içinde gerçekleştirilecek 3 bin konutlu yerinde dönüşüm projemiz, halkımızın ihtiyaçlarına odaklanan bir proje olacak."

Başkan Okay, projenin yapım işinin belediye şirketi tarafından üstlenileceğini belirterek şunları söyledi:

"Dulkadiroğlu Belediyesi'nin uhdesinde olan Akkent Anonim Şirketi, projenin müteahhitliğini yapacak ve bu, depremzedelerin ihtiyaçlarının hızla karşılanmasını sağlayacak. Depremin yol açtığı hasarın onarılması, halkın ihtiyaçlarının karşılanması için projemizi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduk. Projemiz onaylandığı takdirde Dulkadiroğlu ilçesinde yerinde dönüşüm çalışmalarına başlayacağız. Projemiz, inşaat maliyetlerini minimize etmeyi hedeflerken, depremzedelere kısa süre içinde yeni konutlar sunacak. Bu proje, merkezi yönetim birimleri olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin yanı sıra yerel yönetimin de katılımını gerektiriyor ve bu da sürecin hem sağlıklı yürütülmesi hem de depremzedelerin mağduriyetlerinin hızla giderilmesi açısından önemlidir."

Başkan Okay, projenin bir an önce uygulanmasının hedeflendiğini ve bu projenin Dulkadiroğlu ilçesine hızla iyileştirmeler getireceğini sözlerine ekledi.