Yaklaşık 40 kişilik ekip, zorlu ve sarp yolları aşarak 1600 rakımlı dağın zirvesine ulaştı. Türk bayrağını dalgalandırarak kutlama yapan ekip, şehir merkezine 80 kilometre uzaklıktaki bu doğal cennette oksijeni almanın ve doğayla iç içe olmanın keyfini çıkardı.

Amazon Ormanlarını Aratmayan Güzellik: Balk Dağı'nda görülen dev porsuk ağaçları ve yosunlarla kaplı muazzam doğa manzarası, Amazon ormanlarını anımsatan bir atmosfer oluşturuyor. Bu bölgede yer alan porsuk, gürgen, mezdağı ve kamalak ağaçları, bölgenin zengin florasını oluşturuyor.

Kahramanmaraş Dağcılık Arama Kurtarma Araştırma ekipleri (KADAK) Başkanı Büşra Tecirli, bölgede yer alan bazı ağaçların tescillenerek koruma altına alındığını ancak bir kısmının alınmadığını belirtti. Ekip, bu özel doğa güzelliklerinin tescillenerek turizme kazandırılmasını dile getirdi.

KADAK Başkanı Büşra Tecirli'nin Açıklamaları: Bugünkü etkinliğe dair konuşan KADAK Başkanı Büşra Tecirli, "Bugün şehrimizin en nadide güzelliklerinden olan Andırın’ın Balk Dağlarına geldik. Balk Dağları bölgenin en sarp noktasında olan ve muhteşem porsuk ağaçları ve beraberinde yemyeşil Amazon ormanlarını anımsatan bitki örtüsüyle beraber, zirvenin muazzam manzarasıyla bize eşlik eden bir parkurdur. Bu günümüzde fotoğraf ve doğa tutkunlarıyla beraber bölgeye geldik ve hep beraber bölgenin en güzel fotoğraflarını çektik. Ve doğanın tadını içimize çeke çeke yaşadık. Çok muhteşem. Herkesi doğaya bekliyoruz." dedi.