AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka politikalarına tepki göstermek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi. İl Başkanı Fırat Görgel, İsrail'in son saldırılarının çok sayıda insanın hayatına mal olduğunu belirterek, bu durumu kınadı.

Görgel açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "İsrail’in, 10 Ekim 2023'te ilan ettiği abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda; çocuk, genç, yaşlı ve kadın erkek 700’ü aşkın kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı. Dünya, İsrail tarafından Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden ablukanın altında yaşayan masum sivillerin acılarını görmektedir. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı bu abluka, uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu oluşmuştur."

Görgel, Gazze halkının yaşam koşullarının her geçen gün daha da kötüleştiğine dikkat çekti ve temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlanması, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını belirtti. Ayrıca, Gazze'de ibadethaneler, hastaneler, okullar gibi sivil yerleşimlerin acımasızca vurulduğuna dikkat çekti.

Görgel, sivillerin hedef alınmasını doğru bulmadıklarını ve ablukanın savaş ahlakına uymadığını ifade ederek, "Abluka savaş değil katliamdır. Sivilleri cezalandırmak kimseye kazandırmaz. Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın" dedi.

Son olarak, Filistin Devleti'nin hayata geçirilmesi gerektiğini ve bölgedeki tüm aktörleri barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırdı. Görgel, "Daha Adil Bir Dünyanın Mümkün olduğuna dair inancımızı tüm meydanlarda söylemeye devam edeceğiz" dedi.