Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, üniversite bünyesinde eğitim gören Filistinli öğrencileri rektörlük makamında ağırladı. Ziyarete Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı, Prof. Dr. Nuri Kahveci, Prof. Dr. Orhan Doğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hafize Öksüz, Genel Sekreter Ali Rıza Bekler ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Özlem Nalbantbaşı da katıldı.

Ziyaret sırasında Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, Filistinli öğrencilerle sohbet ederek onların yaşadığı sorunları dinledi. Bu öğrenciler, Batı Şeria ve Gazze'den olmak üzere dört kişiydiler ve Filistin'de yaşanan zorluklar ile İsrail'in uyguladığı zulümler hakkında bilgi verdiler. Ayrıca, ailelerinden bazılarının şehit olduğunu ve aileleri ile ilgili endişeleri olduğunu paylaştılar.

Rektör Yasım, her türlü zorlukta Filistinli öğrencilere destek olacaklarını belirtirken, maddi ve manevi yardımlarda bulunacaklarını vurguladı. Ayrıca, yaşanan zulmün sona ermesi temennisinde bulundu ve üniversite olarak İsrail menşeli ürünlere boykot uyguladıklarını ve devletin alacağı her kararın arkasında olduklarını ifade etti.

Görüşmenin ardından Rektör Yasım, beraberindeki heyetle birlikte Filistinli öğrencilere öğle yemeği ikram etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.