Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri Kurumu'nu (BTK) ziyaret ederek BTK Akademi hakkında bilgi aldı. Bakan Uraloğlu, BTK Akademi'nin bilgi teknolojileri alanında gençlerin gelişimini ve istihdamını desteklemeyi amaçlayan bir eğitim merkezi olduğunu vurguladı. Akademi, ulusal ve uluslararası alanda kabul gören sertifikasyon eğitimleri ve sektörün ihtiyaç duyduğu yetkin personelin istihdamına katkı sağlıyor.

Uraloğlu, BTK Akademi'nin çevrim içi eğitim portalında toplamda 234 konu başlığında 125,611 dakika çevrim içi eğitim bulunduğunu ve bu portala kayıtlı 1,848,837 kullanıcının olduğunu belirtti. Her hafta yaklaşık 10,000 yeni kullanıcının portalda kayıt olduğunu ifade etti. BTK Akademi'nin bu eğitimlerle gençlerin bilgi ve birikim düzeylerini artırarak dijital okuryazarlık ve siber güvenlik alanlarında farkındalıklarını artırdığını söyledi.

Ayrıca, BTK Akademi eğitimlerine katılan kişilerin sertifika aldığını ve yerel ve global firmalarla işbirliği yaparak eğitimler düzenlediğini belirtti. Bakan Uraloğlu, düzenlenen tüm eğitimlerin istihdamın artırılması ve siber güvenliğin sağlanması adına önemli olduğunu vurguladı.