Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, şehir genelinde sebze ve meyve ticaretine yönelik kontrollerini yoğunlaştırdı. 5957 sayılı kanun kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde, sebze ve meyve taşıyan araçların Hal Kayıt Sistemi’ne uygunluğu titizlikle inceleniyor.

Evrak ve Belge Kontrolleri Yapılıyor

Denetimler sırasında araçların gerekli evrakları ve belgeleri detaylı bir şekilde inceleniyor. Sisteme kayıtlı olmayan ya da mevzuata aykırı hareket eden araç sahiplerine idari para cezası uygulanıyor. Böylece haksız rekabetin önüne geçilirken, halkın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşması sağlanıyor.

Denetimler Devam Edecek

Zabıta Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, denetimlerin düzenli olarak sürdürüleceği belirtildi. Yetkililer, vatandaşların sağlıklı gıdaya erişimi için ilgili yasalar çerçevesinde gerekli tüm kontrollerin aralıksız devam edeceğini vurguladı.