Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz hafta alınan kararla İsrail destekçisi ürünlerin satış ve dağıtımını belediye tesislerinde yasakladı. Bu adım, Filistin'de yaşanan saldırı ve soykırıma karşı bir tepki olarak atıldı. Belediye, bu kararın ardından bir yeniliğe daha imza atarak ödeme sistemlerinde değişikliğe gidiyor.

Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çalışanların maaş ödemeleri dahil olmak üzere tüm ödeme sistemlerini yerli ve milli ödeme yöntemi olan TROY Kart'a taşıdıklarını duyurdu. Güngör, bu adımın ülke ekonomisine katkı sağlamak adına atıldığını belirterek, "Çalışma arkadaşlarımızın maaş ödemelerini ve Büyükşehir Belediyemize ait tüm ödeme sistemlerini yerli ve milli ödeme sistemimiz olan TROY Kart'a taşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bu adım, belediyenin yerli ürünleri destekleme ve milli ekonomiye katkı sağlama amacını ön plana çıkarırken, aynı zamanda İsrail destekçisi ürünleri boykot etme kararının bir devamı olarak değerlendiriliyor.