06 Şubat depreminin yaralarının sarılması maksadıyla Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve işletmelerin işbaşı eğitim programı devam ediyor. İŞKUR ve Atlas Giyim iş başı eğitim programı sayesinde 55 kişi konfeksiyon işçisi olarak çalışma hayatına kazandırılıyor.

Kahramanmaraş İŞKUR  İl Müdürü Ali Güner  ve Atlas Giyim Sanayi  Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayşegül Kısakürek Dinçer  iş gücü yetiştirme kursuna eğitim alan 55 kursiyer ile bir araya geldiler. Kursiyerlere hitaben konuşan İŞKUR Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Güner,“ Şirketlerimizle birlikte çok önemli eğitim çalışmalarına imza atıyoruz. Üretimin artması ve toplumumuzun daha dazla kalkınması için istihdamın artması gerekir. Bunun en önemli yolu yetişmiş iş gücünün şirketlerimize adaptasyonudur. Bir çok eğitim çalışması yürüttük ve bu programlar aralıksız devam ediyor. Eğitim alan arkadaşlarımız çalıştıkları kuruluşları kendi evi ve kendisine ait bir işyeri yeri görmesi ve işine sıkı sıkı sarılması gerekiyor. Çünkü işini ciddiye alıp işinde en iyisini yapmaya çalışan insanlar her zaman başarılı olmuştur. İşbaşı eğitim programlarımızın hem şehrimiz insanın kalkınmasına ve kalifiye iş gücüne katılması hem de firmalarımızın yetişmiş personel ihtiyacına katkı sağlamasını önemsiyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız sürecek”dedi.

Atlas Giyim Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ayşegül Kısakürek Dinçer, “ Biz her zaman çalışanlarımızı ailemiz gibi gördük. 
İş yerinde çalışan arkadaşlarımızın önermeleri ile bize gelip çalışmak isteyen arkadaşlarımızın uyum ve iş öğrenmeleri için önemli bir eğitim çalışması yapılıyor. 55 arkadaşımız için uygun bir çalışma ortamı sağladık. İŞKUR ile ortak başlatılan bu programda işinde başarılı olan kursiyerlerimizin istihdam devamlılığını sürdüreceğiz”dedi.