Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yılı vesilesiyle bir defaya mahsus olarak ödenen 5000 TL ikramiye, Meclis tarafından onaylandı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bağlı SSK ve Bağ-Kur ile Emekli Sandığı emeklilerini kapsayan bu ikramiye, çalışan emeklilere yönelik bir destek olarak değerlendiriliyor.

Yapılan açıklamalara göre, Meclis Genel Kurulu'nda onaylanan torba yasa ile birlikte çalışan emeklilere verilecek 5000 TL ikramiye için son aşamaya gelindi. Torba yasanın en geç 27 Aralık'a kadar yasalaşması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kanun teklifi Meclis'te kabul edilip, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık" ifadelerini kullanmıştı. Bu nedenle, ödemelerin bu hafta sonuna kadar yapılması bekleniyor.

Ödemelerin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, bir defaya mahsus ödenecek olan 5000 TL ikramiyelerini alabilecekler. Çalışan emeklilere yönelik bu destek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ve hükümetin çabalarıyla hayata geçirildi.