Kahramanmaraş'ın deneyimli siyasetçisi Celalettin Güvenç, 26. ve 27. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyon Başkanlığı görevlerini üstlenen bir isim olarak, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklıyor. AK Parti'de yerel seçimlere yönelik aday adaylık başvurularının sona erdiği bu günlerde, Güvenç, yarın saat 11.00'de AK Parti İl Başkanlığı'nda aday adaylığını resmen duyuracak.

Celalettin Güvenç, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiş ve kariyerine çeşitli kamu görevlerinde bulunarak devam etmiştir. Devrek, Kargı Kaymakam Vekillikleri, Altınözü, Beytüşşebap, Kürtün Kaymakamlıkları, Adıyaman Vali yardımcılığı, Mülkiye Başmüfettişliği, Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı ve Erzurum Valililiği gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

AK Parti'den Şanlıurfa Valiliği görevine atanması ve ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmesi, Güvenç'in siyasi kariyerindeki önemli dönemeçlerden biridir. Ayrıca, 31 Ağustos 2015 tarihinde görevinden istifa ederek AK Parti'den milletvekili aday adayı olmuş ve 1 Kasım 2015'te yapılan seçimde AK Parti Kahramanmaraş milletvekili olarak seçilmiştir. 27. Dönem TBMM'de İçişleri Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Güvenç, evli ve iki çocuk babası olup, aynı zamanda AK Parti Kahramanmaraş eski milletvekili Sıtkı Güvenç’in ağabeyidir.