Ayakkabı sorunlarının başı çektiği şikayetler, tüketici hakem heyetleri tarafından adil, hızlı, basit ve düşük maliyetli bir şekilde çözüldü.

Ticaret Bakanlığı, Tüketici Hakem Heyetlerinin 2023 yılında tüketicilerle satıcı veya sağlayıcılar arasında yaşanan 707 bin 814 uyuşmazlığı değerinin yaklaşık 3,9 milyar TL olduğunu açıkladı. Tüketici sorunlarının çözümünde önemli bir rol oynayan hakem heyetleri, yargı dışı alternatif çözüm mercileri olarak faaliyet gösteriyor.

"Ayakkabı Sorunları İlk Sıradaydı"

Yapılan açıklamada, tüketici şikayetlerinin başında ayakkabı sorunlarının geldiği belirtildi. Ayakkabı sorunları, tüketici hakem heyetleri tarafından adil bir şekilde çözüme kavuşturuldu. İkinci ve üçüncü sıralarda ise cep telefonu ve kredi kartı üyelikleri gibi konular yer aldı.

"Uyuşmazlıklar Elektronik Başvuru İle Çözüldü"

Tüketici hakem heyetlerine e-Devlet üzerinden yapılan başvuruların yaygın olarak kullanıldığına vurgu yapıldı. Tüketici Bilgi Sistemi aracılığıyla kolayca iletilen şikayetler, adil çözüm sürecine katkı sağladı.

"28 Yılda 17 Milyon Uyuşmazlık Çözüme Kavuşturuldu"

1995 yılından bu yana faaliyet gösteren tüketici hakem heyetleri, 28 yılda yaklaşık 17 milyon uyuşmazlığı yargıya intikal etmeden çözüme kavuşturarak yargı mercilerinin iş yükünü azalttı.