Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesi kararlaştırılırken, uzun yıllardır Yılmaz Büyükerşen’in yönettiği Eskişehir’de değişime gidildi. Büyükerşen’in de önerisi doğrultusunda, belediye genel sekreteri Ayşen Ünlüce aday gösterildi.

CHP, Muhittin Böcek’in yeniden aday gösterileceği bilgisi kulislere yayılan Antalya’da ise adayını açıklamayı gelecek haftaya bıraktı. Ankara Etimesgut’ta ise “Behzat Ç.” karakteriyle kamuoyunun tanıdığı, tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu aday gösterildi.

CHP, 31 Mart yerel seçimleri için 242 yerde daha belediye başkan adaylarını belirledi. Genel Başkan Özgür Özel Başkanlığı’nda toplanan MYK’da önce PM’ye sunulacak belediye başkan adayları listesi görüşüldü. MYK’da kararlaştırılan isimler daha sonra PM onayına sunuldu.

Antalya’nın açıklanması ertelendi
En çok merak edilen sorulardan biri, CHP’nin Antalya’da mevcut Başkan Muhittin Böcek’i yeniden aday gösterip göstermeyeceğiydi.

Parti sözcüsü Deniz Yücel, gazetecilerin, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Muhittin Böcek’in adı geçtiği öğrenildi Böcek’in durumunun ileri bir tarihe ertelendiği söyleniyor” sorusu üzerine, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, Antalya'nın bir kısım merkez ilçeleriyle birlikte değerlendirilecek olduğundan bugün, PM’mizde gündeme alınmadı. Önümüzdeki günlerde, önümüzdeki hafta yapacağımız PM toplantımızda gündeme geleceğini düşünüyorum. Bunun başka bir sebebi yok” yanıtını verdi.

İstanbul'da CHP'de olmayan ilçeler
CHP, İstanbul’da CHP’de olmayan bazı ilçe belediye başkan adaylarını da belirledi. Buna göre Başakşehir’de Mesut Öksüz, Beyoğlu’nda İnan Güney, Silivri’de Bora Balcı, Çatalca’da Erhan Güzel, Eyüpsultan’da Bülent Özmen, Üsküdar’da Sinem Dedaş, Tuzla’da Eren Ali Bingöl aday oldu.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı da yeniden aday gösterildi.

CHP PM’de belirlenen diğer il belediye başkan adayları şöyle:

Artvin: Bilgehan Erdem

Çankırı: İlhan Tekin

Giresun: Fuat Köse

Kilis : Hakan Bilecen

Niğde: Hulusi Özen

Osmaniye: Serkan Karayiğit

Sinop: Mehmet Gürbüz

Tunceli: Ali Mustafa Çelik

Uşak: Özkan Yalım

Yalova: Mehmet Gürel

Yozgat: Özkan Şengül

Zonguldak: Tahsin Erdem