AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yüksek enflasyonla mücadele için yurttaşlardan otomobil ve konut satın almamalarını istedi. Ülke genelinde yükselen hayat pahalılığına ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara değinen Erdoğan, tüketicileri, mal alımını erteleyerek fırsatçılara karşı bir önlem alma çağrısında bulundu. Erdoğan'ın açıklamaları şu şekildedir:

"Ülkemizdeki hayat pahalılığı bazı alanlarda ne enflasyonla ne de döviz kuru ile izah edilemeyecek seviyelerde. Sadece belirsizlik ortamını fırsat bilip 3 kuruş daha fazla kazanmak uğruna ülkesine bu kötülüğü yapanlar aslında kendi geleceklerini sabote ettiklerini bilmeliler. Milletimiz gerektiğinde malını satın almayarak bu fırsatçılara cevabı vermesini istiyorum. Otomobilden konuta kiraya kadar yapılanların önüne ancak bu şekilde geçebiliriz."

Ayrıca, Erdoğan, emeklilere yönelik önemli bir açıklama da yaptı. Emeklilere mali destek sağlamak amacıyla kasım ayı ortasında 1 defaya mahsus 5000 TL ikramiye ödemesi yapılacağını belirtti. Bu ödemenin emeklilerin sıkıntılarını hafifletmeye yardımcı olacağını ifade etti.