Onikişubat Belediyesi, her yaş grubundan vatandaşın kolayca ulaşabileceği sportif ve kültürel imkanlar sunan sosyal tesisleriyle dikkat çekiyor. Başkan Hanefi Mahçiçek’in belediyecilik vizyonu doğrultusunda mahallelere kazandırılan sosyal tesisler, 86 milyon TL'lik spor yatırımı ile birleşerek Onikişubat'ı marka yaptı.

Geniş Kapsamlı Spor Yatırımlarıyla İlçe Sportif Bir Merkez Haline Geliyor

Onikişubat Belediyesi, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, sporu sevdirmek ve sağlıklı bir yaşam için spor yapma imkanı sunmak amacıyla 86 milyon TL tutarındaki spor yatırımını hayata geçirdi. İlçede 7’den 70’e herkesin spor yapabileceği çok amaçlı spor salonları, kapalı yüzme havuzları, bisiklet ve yürüyüş yolları, halı sahalar, basketbol sahaları, sentetik buz pistleri, skate park ve açık spor alanları inşa edildi.

Cumhuriyet Tarihinde Görülmemiş Spor Yatırımları

Onikişubat Belediyesi, Hanefi Mahçiçek liderliğinde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş spor yatırımlarını ilçe halkının hizmetine sundu. Son 10 yılda 450 milyon TL'ye denk gelen spor yatırımlarıyla ilçe, spor kenti özelliğini güçlendirdi.

Amatör Spor Kulüplerine Verilen Destek

Başkan Mahçiçek, amatör sporun ve spor kulüplerinin güçlenmesi için büyük bir hassasiyetle çalışıyor. Onikişubat Belediyesi, 50 amatör spor kulübüne 1200’den fazla sporcuya malzeme desteği sağlayarak, amatör sporu destekliyor. Bu destekler toplamda 7 milyon 500 bin TL'ye ulaşarak ilçedeki sporun gelişimine katkıda bulunuyor.