Kahramanmaraş'ta bulunan Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bugün akşam saatlerinden itibaren Dulkadiroğlu, Onikişubat, Türkoğlu, Andırın ve Pazarcık ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. 20 Ocak Cumartesi sabah saatlerine kadar devam etmesi öngörülen yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Sağanak yağışlar nedeniyle oluşabilecek aksamalara karşı tüm araç ve personelin sahada hazır bulunduğu" ifade edildi. Ekiplerin teyakkuzda olduğu vurgulanarak, vatandaşlar olumsuz durumlarla karşılaştıklarında 112 Acil Çağrı Merkezi’nden İtfaiye ekiplerine ve ALO 153’ten Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) başvurabilecekleri belirtildi.

Halkın güvenliği için alınan bu önlemlerle birlikte, ilgili bölgelerde yaşayan vatandaşların uyarılara dikkat etmeleri ve gerektiğinde acil yardım hattını aramaları bekleniyor.