İslahiye ilçesinde yıkım çalışmaları devam ederken, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla TOKİ tarafından inşa edilen kalıcı konutların dış cepheleri yüzde 90 oranında tamamlandı. Bu konutlar, 29 Ekim'de depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor.

DepremKonutları İnşaat Mühendisi Muhammed Emin Ay, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, TOKİ şantiyesindeki toplu konut inşaatlarının sona yaklaştığını belirtti. Dış cephelerin yüzde 90'ın üzerinde tamamlandığını ve iç ince imalat işlemlerinin devam ettiğini ifade etti. Ay ayrıca, 29 Ekim tarihinde resmi açılışı planladıklarını ve bu tarihten sonra depremzedelerin bu konutlara yerleşeceğini söyledi.

Muhammed Emin Ay ayrıca, çocukların sosyalleşebilmesi için çocuk oyun alanlarının inşasına başlandığını ve peyzaj çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. Toplamda 17 blok ve 399 daireden oluşan bu toplu konut projesinde, 3+1 ve 2+1 daireler bulunuyor. Ortak alanda çocuk oyun alanları, basketbol sahası ve kültür-fizik ekipmanlarının yer aldığını aktardı.

Deprem konutlarının dayanıklılığı hakkında bilgi veren Ay, TOKİ'nin radye temel üzerine kurulan bloklardan oluştuğunu ve tünel kalıp sistemi kullanıldığını belirtti. Bu nedenle, konutların depreme karşı güvenilir ve dayanıklı olduğunu vurguladı.