Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) raporları, Dilan Polat'ın şirketleriyle ilgili çarpıcı iddiaları gündeme getiriyor. Rapora göre, Dilan Polat'ın sahibi olduğu Rise and Shine Kozmetik şirketi sahte belge düzenledi. Ayrıca, Polat'a bağlı kuruluşların vergi kaçırma amacıyla naylon faturalar keserek faaliyet gösterdiği tespit edildi.

MASAK'ın incelemelerine göre, Polat'a bağlı kuruluşların yaptığı satışlar 500 milyon liranın üzerine çıkarken, bu şirketlerin mal aldığı tedarikçilerin büyük bir kısmı kendileriyle doğrudan bağlantılıydı. Ancak MASAK'ın raporlarına göre, bazı tedarikçilerin gerçek bir mal alışı yapmadığı ve sahte belge düzenleme kaydına sahip oldukları ortaya çıktı.

MASAK, bu sahte belge düzenleyen ve gerçek bir ticari faaliyette bulunmayan tedarikçilerin sayısının 3 olduğunu belirtti. Bu tedarikçilerin beyanname vermeyen, çalışanı olmayan, bankacılık hareketi kaydı bulunmayan ve sahte belge düzenlemekle suçlandığı belirtiliyor.

Dilan Polat'ın şirketleriyle ilgili bu raporlar, vergi kaçırma ve sahte belge düzenleme gibi ciddi suçlamaları gündeme getirirken, MASAK'ın incelemeleri ve hukuki süreç devam ediyor.