Dr. Öğretim Üyesi Akyılmaz, Uluslararası Sepsis Birliği (GSA) tarafından 2012 yılında 13 Eylül'ün Dünya Sepsis Günü olarak ilan edildiğini hatırlatarak, "Halk arasında kan zehirlenmesi olarak bilinen sepsis, vücudun enfeksiyonla savaş için aşırı bir yanıt vermesi sonucu organlarda hasar oluşturabilen bir durumdur" dedi.

Sepsisin dünya genelinde en yaygın hastalıklardan biri olduğunu ve yüksek ölüm oranlarına yol açtığını vurgulayan Dr. Öğretim Üyesi Akyılmaz, "Sepsis, vücudun kendi organlarına zarar vererek birçok organda işlev bozukluklarına yol açabilen ciddi bir tablodur" şeklinde konuştu.

Akyılmaz, sepsis hastalığına dikkat çekerek, "Sepsis, toplumdan başlayarak sağlık profesyonellerini etkileyen ve sonunda yoğun bakım gerektiren ciddi bir rahatsızlıktır" dedi.

Türkiye ve dünyada, halkın sepsis hakkında farkındalığının artırılması gerektiğini vurgulayan Dr. Öğretim Üyesi Akyılmaz, "Sepsis tedavisi yüksek maliyetli bir süreçtir ve toplumun ve sağlık personelinin bu konuda bilgilendirilmesi büyük bir öneme sahiptir" açıklamasında bulundu.

Dr. Öğretim Üyesi Akyılmaz, sepsis hastalığında erken tanının ve hızlı bir şekilde tedaviye başlamanın yaşam kayıplarını önlemek için kritik bir faktör olduğunu da ekledi