Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Alman Emeklilik Sigortası Kurumları, Türk ve Alman vatandaşlarını sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmek amacıyla "Türkiye – Almanya Danışma Günleri" düzenleyecekler. Bu etkinlikler 17-18-19 Ekim 2023 tarihlerinde SGK Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nda gerçekleşecek.

Danışma Günlerine Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay ve Adana illerinde ikamet eden Türk ve Alman vatandaşları ile bu kişilerin aile üyeleri katılabilirler.

Danışma hizmeti, Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesi kapsamındaki yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık hallerinde sağlanan sosyal güvenlik haklarına ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruları yanıtlamak üzere Türk ve Alman uzmanlarla birebir görüşmeler şeklinde sunulacaktır.

Danışma hizmeti, ücretsiz olarak Türkçe ve Almanca dillerinde verilecektir. Katılmak isteyenlerin 0 312 432 12 26 veya 0 312 432 12 29 numaralı telefonlardan randevu alarak danışma gününe gelmeleri gerekmektedir. Katılımcıların kimlik, Türk sigorta sicil numarası, tahsis numarası, yabancı ülke sosyal güvenlik numarası / sicil numarası ve Almanya'da bulundukları döneme ait belgelerini yanlarında bulundurmaları önemlidir.