Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli aylıklarındaki ilave zam oranını beklenenin üzerinde, yüzde 5 olarak açıkladı. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları, ocak ayında yüzde 42.57 oranında artırılarak en düşük emekli aylığı 10.000 TL'ye yükseltildi. Erdoğan, temmuz ayında emekli maaşlarının eşitleneceğini belirtti ve emekli maaşı alt sınırını 7.500 TL'den 10.000 TL'ye çıkardıklarını ifade etti.

Meclis'e Taşınacak Yasa Teklifi

Emekli aylıklarındaki zamların belli olmasının ardından 2024 en düşük emekli maaşı ve refah payı için kanun teklifi hazırlanacak. Daha sonra bu teklif, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçerek Genel Kurul'a sunulacak. Oylamanın ardından yasa yasalaşacak ve Resmi Gazete'de yayımlanacak. Emekli maaşı düzenlemeleri, Meclis'e taşınmasıyla ocak ayı bitmeden yasalaşabilecek.

Emekliye Ek Zam Ödemeleri Ne Zaman?

SSK'lı emekliler, 17-25 Ocak tarihlerinde, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Ocak tarihleri arasında yüzde 42.57 oranındaki zamlı emekli maaşlarını alacaklar. Yapılacak düzenlemeler ve ek zam sonrası oluşacak maaş farkları, emekli memurlarda olduğu gibi ocak ayında ya da Şubat ayında belirlenecek bir takvimle SGK tarafından ödenecek.

Hak kaybının olmaması için, Ocak farkları ödendikten sonra Şubat maaşları ek zamlı yeni oranlardan ödenecek. Aynı şekilde, memur emeklileri de yüzde 49.25'lik zam nedeniyle doğan maaş farklarını Ocak ayının son haftasında hesaplarına alabilecekler. Öte yandan, memur emeklileri 1-5 Şubat tarihleri arasında yüzde 49.25'lik zamlı emekli maaşlarını alacaklar.