Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Kahramanmaraş'ta düzenlenen 'Deprem Konutları Kura Teslim Töreni'ne katıldı. Törende, 9 bin 289 konutun hak sahiplerine anahtarları teslim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deprem Şehitlerini Anarak Programa Başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de eşlik ettiği programda, deprem şehitlerinin kabirlerine dua ederek başladı. Erdoğan, yaşanan felaketin ardından bir araya gelerek dayanışma ve yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı.

"Asrın Felaketinden Asrın Dayanışmasıyla Çıktık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KSÜ Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, asrın felaketinin altından asrın dayanışmasıyla kalktıklarını belirtti. Erdoğan, "Bir yıl önce yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canların acısı ilk günkü tazeliğiyle yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor" dedi.

"Türkiye Tek Yürek, Tek Bilek Oldu"

Erdoğan, depremin ardından devletin anında harekete geçtiğini ve Türkiye'nin tek yürek, tek bilek olarak milletin yanında olduğunu ifade etti. Milletin, depremzedelere yardıma koşarak asrın birlikteliğini ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, "Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın, bizleri böyle imtihanlara maruz bırakmasın" temennisinde bulundu.

"Depremzedelere Verilen Sözleri Tutuyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem sonrası yapılan çalışmaların devam edeceğini ve şehirlerin inşa edilerek evsiz kalan vatandaşların güvenli yuvalarına kavuşana kadar süreceğini ifade etti. Erdoğan, programın sonunda depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerini tamamladı.