Aksu TV’de yayınlanan Yerel Seçim 2024 programına katılan AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanifi Toptaş, “6 Şubat’ın getirmiş olduğu maddi, manevi ve psikolojik etkileri ortadan kaldırmak öncelikli hedefimiz olacak. Bu eksende ne yapabileceğimize dair çok detaylı çalışmalar yaptık. Bir yandan afetlere dirençli bir Onikişubat oluştururken bir yandan da hayata geçireceğimiz projelerle ilçemizi alt ve üstyapısı, sosyal donatıları ve yeşil alanlarıyla daha da yaşanabilir bir hale getireceğiz” dedi.

 

AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanifi Toptaş, Aksu TV’de yayınlanan Yerel Seçim 2024 programının canlı yayın konuğu oldu. Kurtuluş Şükür’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen canlı yayında Başkan Adayı Hanifi Toptaş, afetlere dirençli ve daha yaşanabilir Onikişubat noktasında; altyapıdan ulaşıma, kentsel dönüşümden restorasyona, kırsal kalkınmadan sosyal yardıma tüm alanlarda plan ve projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Yerinde Dönüşümü Hızlandıracağız

Yerinde dönüşümün hızlandırılması noktasında atılacak adımlardan bahseden Başkan Adayı Toptaş, “Saha ziyaretlerimiz sırasında 6 Şubat’ın getirmiş olduğu maddi, manevi ve psikolojik etkilerle sık sık karşılaşıyoruz. Bizlerin yapacağı en öncelikli işlerden birisi de 6 Şubat’ın getirdiği etkilerin düzeltilmesi. Bu eksende ne yapabileceğimize dair çok detaylı çalışmalar yaptık. Yerinde dönüşümün hızlandırılması için gayret göstereceğiz. Güçlendirilmesi mümkün olan orta hasarlı yapılarla ilgili ruhsatlandırma sürecini tamamlayacağız. Güçlendirmesi mümkün olmayan orta ve ağır hasarlı yapıların yerinde dönüşüm sürecini hızlandıracağız. Bu kapsamda kuracağımız Yerinde Dönüşüm Ofisleri ile hak sahipliği, parselin imar plan koşulları, mimari özelliklerin bilgilendirilmesi, ruhsat aşamalarının hızlandırılması, sözleşmelerin hazırlanması, kredi ve hibe kullanım süreçlerinin takibini yaparak yerinde dönüşümlerin hızlıca tamamlanmasını sağlayacağız” diye konuştu.

 

Kentsel Dönüşüm Master Planı Hazırlayacağız

Kentsel Dönüşüm Master Planı ile dağınık yerleşimin olduğu mahallelerin yaşam kalitesinin artırılmasının hedeflendiğini vurgulayan Başkan Adayı Toptaş, “Yeni imar planı çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Konut stokunun artırılması için yeni imar planları oluşturacağız. Bir taraftan da çarpık kentleşmenin önüne geçmek için Kentsel Dönüşüm Master Planı hazırlayacağız. Böylece dağınık yerleşimin olduğu mahallelerimizdeki yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Çevre ve insan odaklı bir ilçe planlaması yaparak Onikişubat’ı daha dirençli ve güvenli hale getireceğiz” cümlelerini kaydetti.

 

Onikişubat’a Yeni Oto Sanayi Sitesi ve Mobilya Showroom Merkezi

Onikişubat’a Oto Sanayi Sitesi ve Mobilya Showroom Merkezi kazandırılacağını belirten Hanifi Toptaş, “6 Şubat depremleri sonrası iş yeri stokumuzda azalma oldu. İlçemizde iş yeri sokunun artırılması ve esnaf kümelenmelerinin sağlanması için Oto Sanayi Sitesi ve Mobilya Showroom Merkezi oluşturacağız. Düzenli yapısı ve sosyal donatı alanlarıyla esnaf ve hemşehrilerimize nefes aldıracak yapılar olacak. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapacağımız protokolle Oto Sanayi Sitesi içerisinde oluşturacağımız Çıraklık Okulu ile de sektöre yeni iş gücü kazandıracak ve istihdamı artıracağız. Ayrıca Oto Sanayi Sitesi ve Mobilya Showroom

Merkezi ile ilçemizdeki iş yeri stoku artacak, buna bağlı olarak kira fiyatları da düşecektir” dedi.

 

Yerleşim Yerlerimizin Ulaşımını İyileştireceğiz

Yerleşim yerlerinin ulaşımının iyileştirilmesi için yoğun çaba gösterileceğini belirten Toptaş, “İlk etapta yol yapım ve bakım kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz. Altyapı çalışmaları tamamlanan kısımlarda hemen asfalt serimine başlayarak yerleşim yerlerimizin ulaşımını iyileştireceğiz. Merkez mahallelerimizde sıcak asfatla tanışmayan bir yer bırakmayacağız. Kırsal mahallelerimizin ulaşımını da sıcak asfalt, sathi kaplama ve kilit parke uygulamalarımızla iyileştireceğiz” diye konuştu.

 

Turizm Potansiyelimizi Artıracağız

Onikişubat’ın turizm potansiyelinin artırılması noktasında plan ve projelerinden bahseden Hanifi Toptaş, “Onikişubat, çok ciddi doğal güzelliklere ve turizm potansiyeline sahip. Yavşan, Başkonuş, Fırnız, Döngel, Döngele, Yeşilgöz, Ardıçsuyu, Ilıca, Savruk Şelalesi bunların sadece birkaçı. Öncelikli olarak Turizm Master Planı oluşturacağız. Büyükşehir Belediyemizle iş birliği içerisinde inşallah bu alanlarda hayata geçireceğimiz projelerle ilçemizin turizm potansiyelini katbekat artıracağız. Bungalov evler, karavan parklar ve kamp alanları oluşturacağız. Böylece şehrimizin ziyaretçi sayısını da çok ciddi ölçüde artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İlçemize Kütüphane, Kreş, Çok Amaçlı Spor Salonu ve Engelsiz Yaşam Merkezi Kazandıracağız

Gençler, çocuklar ve özel gereksinimli bireylere yönelik projelerinden de bahseden Başkan Adayı Toptaş, “İlçemizde gençlerimize yönelik yeni sosyal donatı alanları kazandıracağız. İnşallah Onikişubat’a şehrimizin en büyük kütüphanesini kazandırmayı hedefliyoruz. Gençlerimizin rahatlıkla erişebileceği, teknolojik donanımı yüksek, e-spor alanlarının olduğu, çok amaçlı kullanıma uygun bir kütüphane olacak. Yine bireysel ve takım sporlarına imkân sağlayacak Çok Amaçlı Spor Tesisi’ni de ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz. Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak için bir kreş oluşturacağız. Böylece dar gelirli ailelerimizin bütçesine de katkı sağlayacağız. Onikişubat’ımıza standartları çok yüksek bir Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracağız. Özel gereksinimli vatandaşlarımız ve ailelerine hizmet verecek tesisimizle engelleri bir bir aşacağız” dedi.

 

Üreticimizi Destekleyecek, Kadın İstihdamını Artıracağız

Kadın istihdamının artırılması ve üreticilerin desteklenmesi için projelerini anlatan Toptaş, “Kadın istihdamını artırmak için de projelerimiz var. Bunun için ilçemize Bitki Üretim Tesisi kazandıracağız. Bu tesiste üreteceğimiz tohum ve fideleri kadın girişimcilerimize ücretsiz ulaştıracağız. Sağlayacağımız alım garantisiyle kadınlarımız üretecek, Onikişubat’ımız kazanacak. Yine çiftçilerimiz ürünlerini oluşturacağımız Doğal Ürünler Pazarı’nda alıcı ile buluşturabilecek” cümlelerini kaydetti.

 

Kır Kent’ler Oluşturacağız

Toptaş, “Hemşehrilerimizin önemli beklentilerinden biri de alternatif kırsal yaşam alanları. Şehrimizde bağ evi kültürü var. Bizler de bu projelerimizle hemşehrilerimizin bu taleplerine karşılık vereceğiz. İlçemizde belirleyeceğimiz alanlarda planlarımızı yaparak her bütçeye uygun, küçükten büyüğe 3 tip parsel oluşturup, sosyal donatıları içerisinde barındıran, bir

yapısal örnekle ‘Kır Kent’ projemizi hemşehrilerimize sunacağız. İlçemizin farklı noktalarında ‘Kır Kent’ oluşturacağız” diye konuştu.